• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.04.2024

17:14

Izrael uzvratio napad Iranu! Pakao se širi na Bliskom istoku! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Izrael uzvratio napad Iranu! Pakao se širi na Bliskom istoku! (VIDEO)

Podeli vest

Noćas je Izrael uzvratio napad Iranu. Da li se proširuje kriza na istoku? Na ovu temu u "Info danu" govorio je novinar Informera Nenad Matejić.

Novinar Informera Nenad Matejić na samom početku potvrdio je da je istina da je Izrael napao Iran.

Foto: Tanja Andric

Nenad Matejić

-Samim tim što su Iranci rekli da sumnjaju da je napad izveden iznutra, došli smo do saznanja da je napad izvela islamistička grupa Mek. To je teroristički kult. Oni su bili najveći saradnici islamisti kada se vodila revolucija. Oni su pobegli iz Irana da bi sačuvali živu glavu. Čitavo vreme bili su pod pokroviteljstvom Mosada. Oni imaju dugogodišnji staž. Od terorističke organizacije prerasli su u kult jer su svoju veru i ideju podigli na nivo kulta. Oni svojim članovima ispiraju mozak. Recimo da je bukvalno kao u sekti. U saradnji sa Amerikancima dobili su utočište u Albaniji. Neki kažu da ko uđe tamo ne može da izađe... Imaju dosta novca i sposobni su da izvode te napade. Oni su naoružali te dronove eksplozivom i podigli su ih iz Irana- rekao je Matejić.

On je skrenuo pažnju na to da Izrael i dalje ratuje sa Hamasom i Hezbolahom.

-Tu je mnogo naroda koji su kivni na Izrael. Možda imaju jedan ili dva saveznika na Bliskom istoku i to samo zato što imaju podršku Amerikanaca. Izrael možda ima manjak ljudi, ali ima vrhunsku tehniku s kojom mogu da odgovore na sve pretnje. Istina je da Amerikanci uveliko koriste lažne zastave. To je disciplina veoma popularna u ratovanju. Meni najzloslutnije zvuči izjava porparola NATO pakta koji je rekao da će Rusija 2026. napasti NATO pakt. To onda znači da će NATO pakt napasti Rusiju- rekao je Matejić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija