• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2024

13:12

Arapske zemlje neće otvoren sukob s Izraelom! Iran će spremiti nuklearke ukoliko se napadi nastave? (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Arapske zemlje neće otvoren sukob s Izraelom! Iran će spremiti nuklearke ukoliko se napadi nastave? (VIDEO)

Podeli vest

Ljubomir Đurić, potpredsednik Centra za nacionalnu politiku i inženjer Avram Izrael komentarisali su najnoviji napad Izraela na Iran tokom gostovanja u emisiji "Info jutro" na Informer TV.

Đurić je uveren da nijedna arapska zemlja ne želi da ulazi u direktan sukob sa Izraelom.

- Iran ne želi eskalaciju sukoba sa Izraelom, a pre svega sa Sjedinjenim Američkim Državama. To je ta politička arena u kojoj se on trenutno nalazi. Ukoliko bi Iran krenuo da odgovara, našao bi se u direktnom sukobu sa Amerikom. Na duže staze smirene tenzije sigurno neće potrajati. Jedini način opstanka u dobrim odnosima sa SAD na Bliskom istoku su odnosi sa samim Izraelom. Većina arapskih zemalja ne želi da ima neki otvoreni sukob s njim. Takođe, veliki broj arapskih zemalja ima problem sa Iranom. Ministar spoljnih poslova Irana je juče rekao da će ta zemlja morati da preispita svoju nuklearnu doktrinu ukoliko se napadi Izraela nastave. Situacija na Bliskom istoku dodatno eskalira direktnim napadima Izraela i Irana. Ono što je bio presedan je upravo taj napad na to konzularno predsedništvo - rekao je Đurić.

Izrael napominje da je najnoviji napad Izraela na Iran dokaz za to ko ima bolje vazduhoplovstvo.

- U samom Izraelu nema direktnih informacija. Obelodanjena je informacija da je demonstrirana mogućnost Izraela da dejstvuje duboko na teritoriji Irana. Kod nas se nipodaštava iransko ispaljivanje 120 raketa. Zamislite da je pola tih raketa prošlo do Izraela. Moje pretpostavke su da je nosač dronova ušao neprimećeno u iransku teritoriju i lansirao dronove. To je dokaz da Izrael ima superiorne vazduhoplovne snage u odnosu na Iran. Iran, sa svojim stalnim pretnjama i izjavama da Izrael ne treba da postoji, i sa svojim nuklearnim programom, je pretnja. Ja sam lično zadovoljan što nema eskalacije sukoba - naveo je Izrael.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!
Politika

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!

Nakon obraćanja poslanika Dragana Đilasa (Srbija protiv nasilja) koji je izneo niz primedbi na sastav nove Vlade Srbije, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov poručio je da je Đilas govorio o Kosovu i Metohiji, a da nema prava da govori o Kosovu i Metohiji čovek koji je na organima svoje stranke dao nalog svoj potpredsednici da na forumu Zapadni Balkan potpiše deklaraciju u kojoj se svi oni zajedno, uključujući i tu stranku i druge socijaldemokratske stranke Balkana, zalažu za što brži ulazak Kosova u Evropsku uniju.

02.05.2024

11:37

Hronika

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"
Bezbednost saobraćaja

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"

Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol"', otkriveno 36 hiljada prekršaja.

02.05.2024

11:03

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija