• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2024

10:33

Đilas je Mefisto srpske opozicije! Ona nikada neće moći da ugrozi režim sve dok je on vodi! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Đilas je Mefisto srpske opozicije! Ona nikada neće moći da ugrozi režim sve dok je on vodi! (VIDEO)

Podeli vest

Vladimir Gajić, predsednik Narodne stranke i novinar Dejan Vukelić gostovali su u "Info jutru" Informer TV i govorili o predstojećim izborima u Srbiji.

Gajić poručuje da podnošenje zahteva da svi izbori budu održani u istom danu nije bio dobar potez.

Došli smo u jednu situaciju... Beogradski izbori su novi, po zakonu. Poslednji rok za njih je 2. jun. U prvom trenutku je bila neka najava za 28. april, pa je deo opozicije rekao da to ne dolazi u obzir. Onda je prebačeno na poslednji datum kad oni mogu da budu održani. S druge strane imamo izbore u nekih 90 opština u Srbiji, koji su regularni. Njih je 2020. dobar deo opozicije bojkotovao. Sad je, od strane vlasti, napravljen jedan potez, da ne kažem ustupak. Datum nema veze sa izbornim uslovima. Zakon o lokalnim izborima će morati da bude promenjen u subotu. Biće napravljena jedna zakonska gimnastika, koja po meni nije u redu. Opozicija nema infrastrukturu kojom može da prati izbore u tolikom broju opština. To je jako zahtevno. Stotine hiljada potpisa, nekoliko hiljada kontrolora... Opozicija je deklasirana na većini izbornih mesta. Samo u Beogradu nije bilo pobednika. Opozicija nikada neće moći da ugrozi ovaj režim sve dok je Dragan Đilas vodi. On je Mefisto srpske opozicije - rekao je Gajić.

Vukelić ukazuje na to da taj zahtev nema nikakve veze sa takozvanom migracijom birača.

Opozicija ni sama ne zna šta su njeni zahtevi. Miloš Jovanović je prvo rekao da ima vremena za sve zahteve, a onda je juče rekao da je prekasno. Gospodin Ćuta ni sam ne zna šta je rekao. Ovaj zahtev da svi izbori budu istog dana nema nikakve veze sa "migracijom birača". Već postoji 65 opština gde su oni održani, pa neko ko hoće, može da ih migrira gde hoće. Istraživanja pokazuju da vladajuća koalicija ima dvocifrenu prednost. Mislim da nije korektno poistovećivati listu "Srbija protiv nasilja" sa opozicijom. Ja bih ih pre nazvao "bivša vlast" - navodi Vukelić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Đilas će "škartirati" Grbovićevu stranku! Zapadni mentori opoziciji poručili da neće podržati njene namere! (VIDEO)
Live TV

Đilas će "škartirati" Grbovićevu stranku! Zapadni mentori opoziciji poručili da neće podržati njene namere! (VIDEO)

Danas se nastavljaju konsultacije o primeni preporuka ODIHR-a radi primene sedam od 25 preporuka koje je Kancelarija ove institucije dala. Predložene su radne verzije izmena Zakona o sprečavanju korupcije, Zakona o izboru narodnih poslanika, Zakona o lokalnim izborima, Zakona o izmeni i dopuni Zakona o Ustavnom sudu i Zakona o dopunama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti. O tome ovog jutra razgovarali smo sa novinarom Dejanom Vukelićem u emisiji "Info jutro" Informer TV.

11.04.2024

10:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15