• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Z. G.

01.02.2024

12:45

(VIDEO) Ovako se ide u penziju! Pogledajte kako su nastavnicu Anu ispratili đaci i kolege u Užicu

drustvene mreže / oglasna tabla Užice

Vesti

(VIDEO) Ovako se ide u penziju! Pogledajte kako su nastavnicu Anu ispratili đaci i kolege u Užicu

Podeli vest

Nastavnica fizičkog vaspitanja užičke Osnovne škole "Dušan Jerković" Ana Pinterović poslednji radni dan pamtiće, kaže, dok je živa!

Učenici i kolege priredili su joj ispraćaj kakav nije očekivala! Uz muziku, neprekidne aplauze, vatromet, Anu su pozdravili svi a ona nije mogla da zaustavi suze.

- Još ne mogu da dođem sebi od iznenađenja, od te ljubavi koju sam osetila. Ovo sada i 2012. godinu kada sam dobila najveće priznanje Majsku nagradu Sportskog saveza Srbije dva su mi najznačajnija događaja u mojoj karijeri – kaže Ana opet na ivici suza.

Posle punih 39 godina radnog staža kao nastavnica fizičkog vaspitanja otišla je u zasluženu penziju. U OŠ "Dušan Jerković" provela je 33 godine.

Došli su učenici obe smene, spremili joj poklone...


Još u prepodnevnoj smeni učenici su Ani aplaudirali i čestitali odlazak u penziju, dok su u drugoj svi zajedno sa drugim nastavnicima sačekali Anu da izađe iz kancelarije.

Foto: Privatna arhiva

Ana i njeno odeljenje 8/4

 

- Napravili su špalir kroz koji sam prošla, a oni su neprekidno aplaudirali. Nije mi palo na pamet da tako nešto spremaju. A posle su mi rekli da su koleginica Jelena Savićević i još nekoliko kolega zajedno sa učenicima sve to osmislili. Kada sam izašla iz škole preko razglasa je bila muzika. I za tu muziku su se đaci raspitali kod nastavnika koju volim, pa puštali. A onda je usledio i vatromet... Ja stvarno ne mogu da vam opišem kako sam se osećala. Toliko te ljubavi i poverenja ... –
dodala je Ana.
Kaže da je bila stroga prema učenicima, ali da su oni u nju imali puno poverenja. 
- Jesam, bila sam stroga, ali su deca znala da mogu uvek da mi se obrate za pomoć. Sinoć su me neki osmaci pitali da li se sećam kada sam pomogla oko nekih njihovih problema – kaže nastavnica fizičkog vaspitanja.
Ana je dobila od đaka dobila i odbojkašku loptu, kao simbol i sećanje kada je igrala odbojku u užičkom odbojkaškom klubu "Jedinstv", kao i mnogo cveća...
.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja
Društvo

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja

U narednih nekoliko godina u Beogradu će biti izgrađeno ili rekonstruisano šest muzeja, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali koji je sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem kod zgrade stare Glavne železničke stanice predstavio nove muzeje koji će biti izgrađeni ili rekonstruisani u Beogradu.

18.05.2024

16:32

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)
Politika

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)

Svečanom akademijom danas je obeleženo 64 godine postojanja i 50 godina imena Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a tom prilikom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je ovo doba u kome profesija inženjera nikada nije bila cenjenija, kao i da će u budućnosti za inženjere i mlade naučnike biti mnogo više posla kako bi naša zemlja postala bolje mesto za život svih građana.

18.05.2024

16:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Stojić kao Nikola Jokić! Prespavao Piksijev spisak!
EURO 2024

Stojić kao Nikola Jokić! Prespavao Piksijev spisak!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković saopštio je preliminarni spisak od 35 igrača koji su kandidati za put na Evropsko prvenstvo! Polako pristižu i prve reakcije sa raznih strana na spisak koji je doneo neka iznenađenja!

18.05.2024

16:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set