• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.05.2024

16:30

Crnogorka (14) planirala pokolj u Gracu! Kupila noževe i sekire, htela da ubije nevernike

EPA

Vesti

Crnogorka (14) planirala pokolj u Gracu! Kupila noževe i sekire, htela da ubije nevernike

Podeli vest

Devojčica (14), poreklom iz Crne Gore, osumnjičena je da je htela da izvede napad u Gracu, a istražitelji su tokom pretresa njene kuće pronašli oružje i užasne fotografije i video-snimke odrubljivanja glava.

Ona je imala, kako se navodi, jedan cilj: da ubije sve nevernike.

Prema policijskim navodima, devojčica je već kupila oružje poput sekire, noža i odeće kako bi nasumično napadala ljude u Gracu, prenosi Krone.

Slike svojih planova napada slala je istomišljenicima putem aplikacije Telegram.

Napad je trebalo da bude "usmeren ka nevernicima", a plan je podrazumevao da nasumično ubija "ljude obučene u crno" i da ih pobije "što više".

Austrijska policija ne zna kada je tačno bio planirano da se napad izvede, ali da su sigurni da bi do napada došlo.

"Pretpostavljamo da je ovo bilo neizbežno", rekao je portparol policije Fric Grunding.

Devojčica je rođena u Crnoj Gori i živi u Gracu, ali još uvek nema austrijsko državljanstvo.

Pretres kuće je izvršen po nalogu javnog tužioca u Gracu, a na licu mesta je pronađeno oružje i odeća nakon čega je devojčica uhapšena.

Tokom ispitivanja, devojčica nije priznala šta je planirala, a saslušanju su prisustvovali njeni roditelji koji navodno nisu znali za stravične planove svoje ćerke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija