• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

18.05.2024

17:54

Bajer u velikom stilu završio Bundesligu, Bajern se obrukao, a Borusija sjajno odradila poslednji ispit pred Real

Tanjug/AP

Fudbal

Bajer u velikom stilu završio Bundesligu, Bajern se obrukao, a Borusija sjajno odradila poslednji ispit pred Real

Podeli vest

Odigrano je poslednje kolo Bundeslige za sezonu 2023/24.

Aktuelni šampion Nemačke, Bajer iz Leverkuzena na pravin način je okončao prvenstvo, tako što je savladao na domaćem terenu Augsburg rezultatom 2:1.

"Aspirnidžije" su oba pogotka postigli u prvom poluvremena susreta. Prvo je precizan bio Bonifejs u 12. minutu, a zatim  Andrih 15 minuta kasnije duplirao rezultat. Utešni gol za goste postigao je Komur u 62. minutu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Tomas Tuhel neće po dobrom pamtiti poslednji meč na klupi Bajerna iz Minhena pošto su poraženi u gostima od Hofenhajma sa 4:2.

Da stvar bude još gora bavarski tim je imao prednost od 2:0, ali je domaći tim uspeo da preokrene rezultat.

Prednost Bajernu je doneo Tel u 4. minutu, a samo dva minuta kasnije precizan je bio i Dejvis. Usledila je potom goleada Hofenhajma. U 8. minutu pogodio je Bier, a onda je  u drugom poluvremenu Andrej Kramarić je postigao het-trik (68,85 i 87).

Foto: Tanjug/AP

 

 

Bajern je ovim porazom izgubio i drugu poziciju u Bundesligi, pošto je Štutgart sa 4:0 ubedljivo na domaćem terenu savladao Borusiju Mehengladbah rezultatom 4:0. Golove za "Švabe" su postigli Guirasi ( 23, 31), Jeong (75) i Silas (83).

Foto: Tanjug/AP

 

 

Finalista Lige šampiona Borusija iz Dortmunda odlično je odradila poslednju proveru pred meč s Real Madridom na Vembliju koji je na programu 1. juna.

Oni su na svom terenu pregazili Darmštad rezultatom 4:0. Strelci su bili: Matsen (30), Rojs (38), Brandt (72), Malen (80).

Foto: Tanjug/AP

 

 

Pet pozicija koje vode u Ligu šampiona osigurali su ovim redosledom: Bajer Leverkuzen, Štutgart, Bajern Minhen, Lajpcig i Borusija Dortmund, dok su iz šampionata eliminisani Keln i Darmštadt, a Bohum će svoje mesto pokušati da zadrši kroz doigravanje

SVI REZULTATI POSLEDNJEG KOLA:

Bajer Leverkuzen-Augsburg 2:1 (2:0)

Borusija Dortmund-Darmštad 4:0 (2:0)

Ajntraht-Lajpcig 2:2 (0:1)

Hajdenhajn-Keln 4:1 (3:0)

Hofenhajm-Bajern Minhen 4:2 (1:2)

Union Berln -Frajbug 2:1 (0:0)

Šturgart- Borusija Mehengladbah 4:0 (2:0)

Verder-Bohum 4:1 (1:0)

Volfsburg- Majnc 1:3 (1:1)

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija