• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2024

18:13

Netanjahu krije svoje planove za Gazu nakon rata! Poziva se na verski rat! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Netanjahu krije svoje planove za Gazu nakon rata! Poziva se na verski rat! (VIDEO)

Podeli vest

Masovnu pogibiju stanovništva Gaze, agresivnu politiku Benjamina Netanjahua i odbijanje Izraela da otkrije svoje finalne planove za to područje, komentarisali su gosti Info dana, ekonomista Nebojša Berak, politički filozof Dragoljub Kojčić i analitičar Saša Borojević.

Ekonomista Nebojša Berak govorio je da ne postoji nijedan bogati Jevrejin koji je stradao u Drugom svetskom ratu i da su Rotšildi finansirali Hitlerov dolazak na vlast.

- Sve što je Romel radio u Africi danas radi NATO, a ovo što se dešava u Ukrajini je samo prepisivanje ranijih scenarija. Nijedan ekstremno bogati Jevrejin nije stradao u Drugom svetskom ratu, gde su upravo Rotšildi sponzorisali Hitlerov dolazak na vlast. U Gazi se dešava etničko čišćenje u saradnji sa Englezima u pratnji Amerikanaca, ali je mozak u Londonu. Na Balkanu je napravljena Albanija kao država. Postoji dokumentacija o potencijalnom naseljavanju Jevreja i u Srbiju, trenutno se dešava masovno rušenje preostale infrastrukture, jer su to radili i na drugim mestima kada isteraju Palestince samo dođu sa bagerima i počnu da grade jevrejska naselja. Zapadu je cilj da države pokori ekonomski, uzme im resurse i prema njihovim rečima naprave "bezbolni koncentracioni logor", zbog čega Rusija neće moći da ostane neutralna - rekao je Berak.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Politički filozof Dragoljub Kojčić izjavio je da na Zapadu više nema ozbiljnih intelektualaca koji će na objektivan i neutralan način govoriti o ratu u Gazi, kao što su nekada radili sa Vijetnamom.

- Tri četvrtine sveta su željne da sa sebe skinu balast prisustva Zapada. I zaista prisustvujemo kraju istorije gde ćemo ili uspeti da se oslobodimo ili živeti kao obična raja narednih 500 godina. U drugoj polovini prošlog veka Zapad je imao ozbiljne intelektualce koji su objektivno govorili o ratu u Vijetnamu i intervenciji u Čehoslovačkoj. Danas tih intelektualaca više nema, Zapad sada ulazi u zamku, jer im Netanjahu nikada nije rekao kako će upravljati tim područjem nakon rata i koji su mu planovi. Zapad je širom sveta ratovao u ime demokratije i ne mogu da opstanu kroz duple standarde - rekao Kojčić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Analitičar Saša Borojević istakao je da do sada se 15.000 dece vodi kao poginulo, 3000 kao nestalo, jer u gazi više nema spasilačkih službi da ih izvuku iz ruševina.

- Lavanda je projekat koji kao oružje koje preko lica može da locira pripadnike Hamasa i na osnovu toga ispaljuje navođene rakete ili šalje vojsku. Ubijeno je 15.000 od kojih se 3.000 vodi kao nestalo jer su ispod ruševina a više nema spasilačkih službi koje mogu da ih izvuku. Sada uživo imamo ljude koji su ograđeni zidinama  i gledamo njihovo lagano istrebljenje gde im se ruše kuće i grobovi. Kada nekome želite da uništite budućnost, uništavate mu decu. Izraelski vojnici trenutno zaustavljaju humanitarne konvoje i pretresaju ih kako bi sprečili da hrana dolazi do stanovništva. Ovo je istrebljenje muslimana i pravoslavaca i to apsolutno možemo videti u Gazi i Ukrajini, a sledeća država kojoj sledi krvavi sukob gde ima gotovo 50 miliona pravoslavnih hrišćana. Tamo se sporadično pale crkve i vrše napadi na hrišćane o čemu mediji nisu govorili i to uoči izbora u Americi - rekao je Borojević.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U Gazi pronađeno telo Šani Luk! Snimci njenog zlostavljanja od strane Hamasa obišli planetu
Planeta

U Gazi pronađeno telo Šani Luk! Snimci njenog zlostavljanja od strane Hamasa obišli planetu

Izraelska vojska otkrila je u Pojasu Gaze tela tri izraelska taoca koje je palestinski pokret Hamas kidnapovao sa muzičkog festivala 7. oktobra 2023. godine, jedno od njih je 23-godišnje Šani Luk, koji je takođe imala nemačko državljanstvo. Snimci njenog zlostavljanja privuklo je globalnu pažnju medija, izvestila je u petak pres služba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

17.05.2024

18:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00