• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

24.10.2023

17:24

Prasići i svinje bezbedni! Nema afričke kuge u Čačku!

Rina

Vesti

Prasići i svinje bezbedni! Nema afričke kuge u Čačku!

Podeli vest

Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ukinula je rešenja o proglašenju zaraženih i ugroženih područja od afričke kuge kod domaćih svinja na teritoriji grada Čačka.

Jedna od mera koja je preduzeta u prethodnom periodu na suzbijanju ove zarazne bolesti jeste evidentiranje svih gazdinstava na kojima se uzgajaju svinje i ažuriranje registara svinja na gazdinstvima kao i registracija neobeleženih grla.

- Na suzbijanju afričke kuge svinja na teritoriji grada Čačka aktivno su radili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprava za veterinu, Veterinarski specijalistički institut iz Kraljeva čiji su radnici izuzetno angažovani na našem području, Republička veterinarska inspekcija, veterinarske stanice i ambulante, lokalna samouprava i lokalna javna komunalna preduzeća. Eutanazija zaraženih svinja je obavljana bez odlaganja, na licu mesta, na gazdinstvima a ubijene životinje su zakopavane a o opremai i objektima se posebno vodilo računa- kazao je ranije Aleksandar Maksimović, koordinator aktivnosti na suzbijanju afričke kuge svinja na području Čačka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set