• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

24.10.2023

07:20

Prvi put zvone crkvena zvona! Meštani sami podigli svetinju u selu kod Novog Pazara

S. R.

Vesti

Prvi put zvone crkvena zvona! Meštani sami podigli svetinju u selu kod Novog Pazara

Podeli vest

U selu Osoje kod Novog Pazara prvi put su se začula crkvena zvona! Crkvu posvećenu proroku Svetom Jeremiji podigli su sami meštani uz pomoć raznih donacija, a vladika raško-prizrenski Teodosije osveštao je svetinju i služio prvu liturgiju.

Temelji crkve postavljeni su 2017.godine na parceli koju je poklonio jedan od vernika. U izgradnji su potom učestvovali svi meštani kao i brojni anonimni donatori.

Svi su zadovoljni što su uspeli u ovom poduhvatu i tvrde da je svetinja dokaz tradicionalno dobrih dobrosusedskih odnosa u ovom multietničkom kraju.

Posle čina osveštanja i liturgije Vladika Teodosije se obratio pravoslanim vernicima i istakao značaj bogomolje za život ljudi.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set