• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

24.04.2024

23:36

Sa ivice ambisa do pobede! Olga spasila četiri meč lopte i prošla u drugo kolo Madrida

EPA Images

Tenis

Sa ivice ambisa do pobede! Olga spasila četiri meč lopte i prošla u drugo kolo Madrida

Podeli vest

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u drugo kolo turnira u Madridu.

Ona je posle preokreta i više od dva sata i 37 minuta igre savladala Francuskinju Klaru Burel rezultatom 3:6, 7:6 (10:8), 6:4.

Danilovićeva je tako nastavila seriju pobeda, pošto je prethodno do glavnog žreba u španskoj prestonici stigla kroz kvalifikacije i to bez izgubljenog seta. Meč 122. igračice sveta i Francuskinje obilovao je prokretima. Naša igračica je u jednom trenutku bila na korak od eliminacije, ali je uspela da spasi četiri meč lopte, a potom preokrene i trijumfuje. 

Prvi set bio je prava revija brejkova. Čak osam puta su igračice gubile svoje servis gemove, ali je za nijansu bila bolja rivalka i osvojila prvi set sa 6:3. Burel, trenutno 44. igračica na WTA listi je drugi set otvorila odlično, iskoristila je greške naše teniserke i povela sa 4:0, a potom je imala i meč loptu pri rezultatu 5:4.

Ipak, Danilovićeva je tada uspela da se izvuče i izjednači na 5:5 i potom odvede meć u taj-brejk. Protivnica je i u taj-brejku imala još tri šanse da završi meč, ali je Olga i iz te situacije uspela da se izvuče, preokrene rezultat i da ovaj deo meča dobije rezultatom 10:8.

Serija gubljenja servis gemova se nastavila i u odlučujućem, trećem setu, pošto su igračice na start razmenile po dva brejka. Srpska igračica je potom u osmom gemu ponovo uspešno napala servis Francuskinje i povela sa 5:3. Ipak, Olga nije uspela da zadrži prednost, jer je Burel već u narednom uzvratila istom merom. Međutim, Danilovićeva je imala odgovor i desetom gemu ponovo stigla do brejka, koji je označio i pobedu i plasman u drugu rundu turnira. 

Protivnica našoj teniserki u drugom kolu Madrida biće Amerikanka Danijel Kolins, trenutno 15. igračica na WTA listi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!
PANIKA NA ZAPADU

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!

Američki državni sekretar Entoni Blinken praktično je zapretio Kini sankcijama SAD tokom sastanka ministara inostranih poslova G7 na italijanskom ostrvu Kapri 20. aprila. Najviši diplomata Sjedinjenih Američkih Država opisao je Kinu kao "glavnog davaoca" tehnologije, pomagaču u naoružavanju Rusije, rekavši da Peking podstiče "najveću pretnju evropskoj bezbednosti od kraja Hladnog rata", a na to je doboi odgovor od profesora ekonomije na univerzitetu u Notingemu, Či Meng Taun, u autorskom tekstu za "Konversejšn".

04.05.2024

05:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija