• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

24.04.2024

23:05

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

EPA

Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Podeli vest

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

Naravno, centralni događaj bio je čuveni "Mersisajd derbi" između Evertona i Liverpula.

Iako označeni kao autsajderi od strane kladionica pre početka meča, "karamele" su u potpunosti nadigrale favorizovani tim Jirgena Klopa i tako nemačkom stručnjaku stave tačku na mandat u slavnom klubu.

Foto: EPA

Na izlaznim vratima - Jirgen Klop

Od samog starta domaćin je na "Gudisonu" delovao kao bolji i odlučniji rival. Dominik Kalvert je već u 17. minutu imao veliku šansu nakon udarca glavom, ali je mreža ostala nepomična. Ipak, nije dugo bilo tako. Samo deset minuta kasnije Džered Brentvejt se sjajno snašao i majstorski usmerio odbitak iza leđa Bekera.

Relativno mirno završeno je prvo poluvreme, a igrao se 52. minut drugog dela kada je prednost udvostručena. Strelac je bio momak pomenut na početku, Dominik Kalvert nakon sjajnog centaršuta Meknila.

Foto: EPA

Kalvert slavi gol protiv Liverpula

Do kraja meča Liverpul je pokušavao, najviše preko Luis Dijaza, ali odbrana domaćih nije grešila.

Porazom od Evertona, ekipa Jirgena Klopa je propustila jako dobru priliku da se izjendači sa liderom Arsenalom. Umesto toga "tobdžije" su na tri boda prednosti.

Jako zanimljivo, možda neočekivano, bilo je i na "Old trafordu". Mančester junajted se propisno oznojio i namučio sa Šefild junajtedom, ali je naposletku uspeo da izbegne katastrofu.

Slično kao u FA Kupu, kada su penali spasili "đavole" od Koventrija, i ovoga puta su se igrači kockali sa živcima svojih preostalih navijača.

Foto: EPA

Hojlund slavi pogodak sa saigračima

Gosti su u dva navrata vodili, 1:0, pa 2:1 i delovalo je da će publika na "Teatru snova" prisustvovati još jednoj bruci. Ipak, da do toga ne dođe pobrinuli su se Bruno Fernandes u 81, odnosno Hojlund u 85. minutu.

Dosta mirnije protekle su utakmice između Kristal Palasa i Njukasla (2:0), kao i duel Vulvsa i Bornmuta (0:1).

Do kraja prvenstva ima još mnogo da se igra, ali današnjim rezultatima najzadovoljniji je Arsenal.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija