• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

15:54

Partizan nezaustavljiv! Nikolić, Kalulu i Saldanja za 10. pobedu u nizu, pao je Kragujevac!

Starsportphoto

Partizan

Partizan nezaustavljiv! Nikolić, Kalulu i Saldanja za 10. pobedu u nizu, pao je Kragujevac!

Podeli vest

Rutinska, ubedljiva i sigurna pobeda aktuelnog lidera na tabeli!

Partizan se uopšte ne šali ove sezone i trenutno je kandidat broj jedan za titulu! Ekipa iz Humske danas je na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu rutinski i gotovo bez ikakvih problema savladala domaći Radnički sa 4:0 (1:0) u odloženom meču 4. kola Superlige Srbije!

Trijumf crno-belima, deseti uzastopni u prvenstvu, doneli su Aldo Kalulu pogotkom u 34, Nemanja Nikolić u 63. i 87. i Mateuš Saldanja u 80. minutu, a posao lideru Superlige olakšalo je i isključenje Milana Mitrovića u 70. minutu. Partizan nakon ovog trijumfa odlazi na plus sedam ispred najvećeg rivala Crvene zvezde, ali treba napomenuti da aktuelni prvak ima i meč manje.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ono što je u prethodnim sezonama za Partizan bilo mučenje, ove je izgleda rutina. Ekipa Igora Duljaja pobeđuje lako u takozvanim "malim" mečevima, bilo da igra kod kuće ili na strani. Mladi stručnjak u prvu postavu je vratio Kvinsija Meniga, sa kojim se potukao prošlog petka u Subotici i time je pokazao da to nije uzdrmalo ni igrača, kao ni raspoloženje u ekipi.

Nije blistao Partizan u većem delu prvog poluvremena, čak je Radnički bio opasniji na startu. Ipak, tim iz Humske pokazao je još jednu novu odliku, a to je da daje golove i kad igra loše. U finišu prvog dela, oteo je Gajas Zahid loptu igračima Radničkog, uposlio Saldanju, a on Kalulua. Nekadašnji as Liona zakucao je loptu iza leđa golmana Lekovića za vođstvo od 1:0.

 

 

Priveo je Partizan prvo poluvreme rutinski kraju, a onda je u drugom nokautirao domaćina. Uveo je Duljaj na isteku sat vremena igre Nemanju Nikolića, koji je posle samo dva minuta u igri, tačnije u 63, fantastično reagovao na asistenciju Meniga. Pogodio je glavom i time praktično rešio pitanje pobednika.

 

 

Potom se desilo isključenje Mitrovića, koje je dodatno pomoglo crno-belima, da bi u 80. minutu pobedu potvrdio Mateuš Saldanja. Sjajno je reagovao Brazilac nakon prodora Ksandera Severine, koji je prethodno pogodio stativu.

Igrao se Partizan do kraja meča, imao je nekoliko šansi, propuštali su ih Severina i Baždar, ali nije Nemanja Nikolić, koji je još jednim golom zapečatio sudbinu Kragujevčana!

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija