• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

10:03

Može li Zvezda da prekine crni niz srpskih klubova?

Starsportphoto

Crvena zvezda

Može li Zvezda da prekine crni niz srpskih klubova?

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 čas (Arena, RTS 1) gostuju Lajpcigu u trećem kolu Lige šampiona i imaju priliku da okončaju crno niz srpskih klubova u elitnom takmičenju.

Imaju crveno-beli šansu da se domognu prvih bodova u gostima ove sezone pošto su poraženi od Mančester sitija sa 3:1, ali to nije sve. Ovo je nova prilika da Zvezda upiše prvi bod na gostovanju u grupnoj fazi Lige šampiona i da bude prvi srpski klub koji je to uspeo, pošto se ni Partizan nije proslavio van stadiona u Humskoj. Na 13 utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona u 21. veku naši klubovi nemaju ni bod na gostovanjima.

Posle 1992. godine Zvezda se u elitu vratila nakon 26 godina čekanja, u sezoni 2018/2019. Takmičili su se crveno-beli u grupi sa Paris Sen Žermenom, Napolijem i Liverpulom, upisali jednu pobedu, protiv Liverpula na "Marakani" (2:0), i remi sa Napolijem (0:0) takođe u Beogradu. Međutim, ubedljivo su poraženi na gostovanju Liverpulu (4:0), PSŽ-u (6:1), u Beogradu je bilo 4:1, i od Napolija u Napulju (3:1).

Ni godinu dana kasnije Zvezda nije mogla do boda na stranu i grupi sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom. Bavarci su slavili 3:0 u Nemačkoj (6:0 u Beogradu), Zvezda je bila nemoćna i protiv Totenhema u Londonu 5:0 (4:0 u Beogradu), dok je Olimpijakos u Atinu slavio sa 1:0 (3:1 na Marakani).

Taj meč će "delije" teško zaboraviti. Ostali su tada crveno-beli bez plasmana u Ligu Evrope jer su promašili penal, Tomane je bio tragičar, a onda su u 87. minutu primili gol iz jedanaesterca, koji je Grcima doneo pobedu od 1:0, treće mesto u grupi B i prolazak u drugo po snazi evropsko takmičenje. Inače, tri minuta pre kraja rezervista Žander, koji je nedugo pre toga odmenio povređenog levog beka Rodića, igrao je  rukom, što je El Arabi iskoristio i doneo pobedu Atinjanima.

Crvena zvezda na gostovanjima u LŠ

 

PSŽ - Crvena zvezda 6:1
Liverpul - Crvena zvezda 4:0
Napoli - Crvena zvezda 3:1
Bajern - Crvena zvezda 3:0
Totenhem - Crvena zvezda 5:0
Olimpijakos - Crvena zvezda 1:0
Mančester siti - Crvena zvezda 3:1

Što je Partizana tiče, u prvom učešću ostao je neporažen u Beogradu. Igrali su crno-beli 1:1 protiv Marseja, kao i sa Portom, a 0:0 prtiv Galaktikosa iz Reala. Međutim, u Francuskoj su poraženi sa 3:0, od Reala 1:0, a 2:1 je bilo u Portugalu. Pre 13 godina, "parni valjak" nije uspeeo da uzme ni bod čak ni na svom terenu u grupi sa Arsenalom, Šahtjorom i Bragom. "Tobdžije" su oba meča dobile sa po 3:1, Šahtjor je u Humskoj slavio sa 3:1, a u Ukrajin i 1:0, dok je Braga na svom terenu pobediola 2:0, a u Beogradu minimalnim rezultatom 1:0.

Partizan na gostovanjima u LŠ

 

Porto - Partizan 2:1
Olimpik Marsej - Partizan 3:0
Real Madrid - Partizan 1:0
Šahtjor - Partizan 1:0
Arsenal - Partizan 3:1
Braga - Partizan 2:0

 

 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Puleni Baraka Bahara mogli bi večeras da okončaju crni niz srpskih klubova u Ligi šampiona.  Kladionice su doduše već otpisale šampiona Srbije, mada ni Nemci ne briljiraju u poslednje vreme. " Bikovi" jesu  za vikend slavili u Darmštatu (3:1), a bila je to prva ligaška pobeda u poslednjih mesec dana. I Lajpcig je u mini krizi, a Zvezda bi to mogla da iskoristi ako bude znala. 

 

Foto: EPA-EFE/ANTHONY ANEX

 

 

Inače, četvrti put u minulih šest godina Crvena zvezda gostuje u Nemačkoj. Crveno-beli su 2017. godine srušili Keln golom Ričmonda Boaćija, ali je Zvezda 2019. gubila od Bajerna (3:0), a naredne jeseni od Hofenhajma (2:0). Tradicija joj nije naklonjena, ali Barak Bahar obećava navijačima da će biti spremni. 

- Znamo da smo primili mnogo golova u poslednjim mečevima, ali ako se osvrnemo na poslednju utakmicu, primili smo dva gola iz jednog udaraca protivnika. Gotovo 80 minuta smo igrali jako dobro i u drugim okolnostima bilo bi 5:0 ili 6:0. Naravno da  želimo da pokažemo napredak. Moramo da podignemo nivo u odbrani iako je protiv nas vrlo snažan protivnik. Jeste Zvezda igrala dobro i prethodne dve utakmice Lige šampiona, ali činjenica da smo primali lake golove početkom drugog dela. Ono što bih želeo da zadržimo jeste dobra koncentracija u otvaranju utakmica. Pokušaćemo da igramo našu igru. Naša filozofija je da pokušamo da pobedimo u svakom meču i da uvek posedujemo veru u sebe. Sutra ćemo znati ko igra, ali čitav tim je zdrav. Spremni smo za sutra - poručio je Bahar.

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija