• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. K.

23.04.2024

05:35

Novače, umreću! Prestani! Otkriveni nepoznati detalji o torturi koju je prošao

profimedia

Novak Đoković

Novače, umreću! Prestani! Otkriveni nepoznati detalji o torturi koju je prošao

Podeli vest

Argentinski teniser Federiko Korija, 83. na ATP listi, prisetio se početka 2022. godine i rada sa Novakom Đokovićem pre nego što je naš igrač deportovan iz Australije.

Novak je tog januara deportovan iz Australije, jer nije vakcinisan protiv virusa korona. Bio je u pritvoru i borio se s Australijancima kako bi mu dozvolili da igra. U jednom trenutku su ga čak i pustili da trenira na "Rod Lejver areni", a Korija mu je bio sparing partner. 

Argentinac je tada bio jedan od retkih tenisera koji je javno podržao Srbina, a posle dve godine otkrio je neke nepoznate detalje o prvom teniseru sveta iz tog perioda.

- Bio je pod velikim stresom, prolazio je kroz vrlo loš period, ali se radovao tome da će ga pustiti da igra. Znamo kako se to završilo. U tim trenucima su mu mnogi igrači okrenuli leđa ili se nisu saglasili sa time kako je postupio. Nije to bi baš najbolji trenutak ni za mene ni za njega. Morao sam da mu kažem da prestane da me tera da trčim, pošto je on bio zatvoren, jer ću u suprotnom umreti - rekao je Korija za "Clay magazine" iz Čilea.

Foto: profimedia

Argentinski teniser Federiko Korija

 

Objasnio je Korija ko je tada dogovorio trening.

- Čini mi se da je Gringo (Andre Šneiter), moj trener, poslao poruku njegovom timu da bismo želeli da treniramo. Tako se inače organizuju treninzi. Naravno, igrači iz samog vrha sve to organizuju znatno ranije, ali u ovoj situaciji razmišljalo se samo o sledećem danu. Nisam sumnjao ni najmanje u to. Nole se smejao da ja imam sobu s malim balkonom, a on ne. Njegovi prozori su bili zabravljeni i morao je stalno da ima uključenu klimu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fede coria (@fedecoria)

 

Naš teniser je znao da je Koriji omiljeni teniser.

- Mislim da je video snimak na kojem kažem da mi je on omiljeni igrač. Igrali smo u Srbiji 2021. godine i posle meča, Novak je pobedio 6:1, 6:0, zatražio sam fotografiju. Otad je počela dobra energija, ali on se sa svima u svlačionici dobro slaže, pažljiv je. Ne želim ni druge da izostavim - Nadal, Alkaraz, Rubljov, Zverev, ne mogu ništa loše da kažem o momcima sa kojima delim svlačionicu, u tom smislu je zdrava atmosfera. Naravno, Đoković je najbolji igrač svih vremena, pa se više pažnje obraća na to što on radi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija