• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

22.04.2024

06:19

Novak ostaje bez prvog mesta na ATP listi! Gori mu pod nogama

Reuters

Tenis

Novak ostaje bez prvog mesta na ATP listi! Gori mu pod nogama

Podeli vest

Najbolji teniser ikada Novak Đoković počeo je 422. nedelju na prvom mestu na ATP listi.

Na tronu će provesti još jednu nedelju, nastavlja da "podebljava" rekord koji će biti teško nadmašiti u bliskoj budućnosti. Prvi je na ATP listi sa 9.990 bodova, a u odnosu na minulu sedmicu izgubio je 45 bodova osvojenih prošle sezone u Banjaluci kada je eliminisan od Dušana Lajovića u četvrtfinalu turnira.

Međutim, našem teniseru gori pod nogama, ozbiljno mu preti Janik Siner. Njegov prvi pratilac je ostao bez 90 bodova i ima 8,660 ove nedelje, dok je treći Karlos Alkaraz za 8,145 bodova. Pošto Španac nije branio trofej u Barseloni, ove nedelje ima 500 manje nego pre sedam dana. Danil Medvedev je četvrti na svetu sa 7.085 poena, slede Aleksandar Zverev sa 5,425, Kasper Rud je šesti sa 4.480 bodova, Stefanos Cicipas je ostao na sedmom mestu, ove nedelje je na 4.030 bodova. Slede Andrej Rubljov (3,830), Hubert Hurkač (3.675), dok je deseti Grigor Dimitrov (3,640 bodova).

Od ostalih srpskih igrača Laslo Đere je ove nedelje pokvario plasman za četiri mesta pa je na 39. mestu, ima 1.150 bodova, na 66. poziciji je Dušan Lajović sa 846 poena, Miomir Kecmanović je 67. sa 830 bodova, a Hamad Međedović je sad 130. sa 475 bodova.

 

Foto: EPAIMAGES

Janik Siner

 

Ove nedelje počinje masters u Madridu, na kom Novak neće igrati, što će pokušati da iskoristi Siner. Sledi žestoka borba za tron!

Ako Italijan osvoji titulu i 1.000 bodova naš teniser će mu bežati samo 330 poena, pošto bi u tom slučaju imao 9,660 poena na listi. Do sada je Italijan u dva navrata uspeo da dođe do treće runde, 2021. i 2022. godine i to je bio njegov najbolji rezultat. Ali, ove sezone igra najbolji tenis u karijeri. Ukoliko naš teniser ne budi igrao ni u Rimu, Siner bi u slučaju dobrog rezultata mogao da ga na nasledi na prvoj poziciji. Prošle godine je zaustavljen u četvrtom kolu i brani samo 90 poena, a Nole 180, jer je eliminisan u četvrtfinalu.

 

Foto: profimedia

Karlos Alkaraz

 

Sa druge strane, Alkaraz može samo da izgubi u Madridu, jer brani svih 1.000 osvojenih bodova, pošto je prethodne godine bio šampion. Ako odbrani trofej može da ostane na trenutnih 8.145 bodova ili u slučaju rane eliminacije ostane bez bodova.  Ni Medvedev ne brani veliki broj poena u Madridu, jer je prošle godine eliminisan već u trećem kolu, tako da bi mogao da osvoji dodatnih 950 bodova u odnosu na prošlu godinu i da se popne na 8.035 bodova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i  BiH! (VIDEO)
Live TV

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i BiH! (VIDEO)

Već mnogo decenija nad srpskim narodom sprovode se zločini. Ipak, u Međunarodnoj zajednici, Srbi su predstavljeni kao zločinci i jednin krivci za ratove na Blakanu. Srpske žrtve se unižavaju, dok se veličaju hrvatski i muslimanski zločinci. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

06.05.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija