• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2024

21:32

Stupar o Ponoševom uništavanju vojske Srbije: Nije on glup, već čovek koji je ubačen u sistem kako bi ga razorio! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Politika

Stupar o Ponoševom uništavanju vojske Srbije: Nije on glup, već čovek koji je ubačen u sistem kako bi ga razorio! (VIDEO)

Podeli vest

General Milorad Stupar bio je gost emisije "Rat uživo" na Informer TV i govorio o Vojsci Srbije tokom vremena kad je Zdravko Ponoš bio načelnik Generalštaba.

Stupar je odgovorio omiljenom NATO generalu Zdravku Ponošu koji je tokom sednice Skupštine Srbije imao negativne kritike na račun vojske Srbije i doskorašnjeg ministra odbrane, a budućeg premijera Miloša Vučevića.

Kako je Stupar istakao, Ponoš i Boris Tadić pravili su vojsku za NATO pakt, a sada smo vojno neutralna zemlja.

- Ponoš i Tadić su pravili vojsku za NATO pakt, a sad smo vojno neutralna zemlja. Mi izgrađujemo našu vojsku, jer bez nje nema opstanka ni slobode ovom narodu. Ne mogu da verujem da jedan Zdravko Ponoš, koji je državljanin Hrvatske i koji je lažni general, govori o našoj vojsci. Jasno je da se radi o čoveku koji je kupljen i mora da odrađuje neke poslove - rekao je Stupar.

On je objasnio i kako je vojska Srbije uništavana od strane Zdravka Ponoša.

- Po njemu se vidi da je on izgubljen. Tadić i on su radili mimo zakona. 400 borbenih bataljona oni su sveli na 100. Hteli su na 27. Oni su broj garnizona smanjili 50%. Tako je bilo i u Paraćinu, oni su mimo skladišta, a znamo kako je JNA gradila ta skladišta, stavljali su municiju na otvorenom prostoru. I, šta se desilo? Zbog neuslovnih čuvanja municije došlo je do eksplozije u kojoj je uništeno tri i po hiljade tona municije, i to najveće municije, protivavijonske. I za takvo jedno uništavanje municije niko nije odgovoran, a odgovoran je upravo čovek koji je bio na vrhu vojske, načelnik Generalštaba. Uradio je to zato što nije profesionalac, i nije vojnik, mi ga u udruženju zovemo mlađi referent - rekao je Stupar i dodao:

- Ja ne kažem da je on glup čovek, već čovek koji je ubačen u sistem kako bi ga razorio - navodi Stupar.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija