• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2023

16:46

Samo da nije "Pirova pobeda"... Novak savladao Hurkača, ali još uvek nije osigurao polufinale!

EPAIMAGES

Novak Đoković

Samo da nije "Pirova pobeda"... Novak savladao Hurkača, ali još uvek nije osigurao polufinale!

Podeli vest

Janik Siner odlučuje o Đokovićevoj sudbini u Torinu.

Pobeda se piše, ali ona bi mogla da bude pirova... Uprkos činjenici da je Novak u poslednjem kolu grupne faze na Završnom turniru u Torinu savladao Huberta Hurkača sa 2:1 (7:6, 4:6, 6:1), njegov plasman u polufinale još uvek nije siguran, a o njemu će večeras odlučivati Holger Rune i Janik Siner. 

Matematika je jasna - ako Janik Siner savlada Holgera Runea - Novak ide u polufinale. Ukoliko Rune bude bolji od miljenika domaće publike - Rune ide dalje.

Nije Novak Đoković na svom prepoznatljivom nivou već neko vreme, ali uprkos brojnim mukama uspevao je da pronađe način i upisuje pobede. Titula u Parizu, a potom i trjumf u prvom kolu Završnog mastersa osigurali su mu prvo mesto na kraju 2023. godine čime je glavni cilj ispunjen. Ipak, nakon pobede nad Runeom, srpska mašinerija je, utisak je - ostala bez pogona. 

Foto: EPAIMAGES

 

Doživeo je Novak Đoković poraz u drugom kolu pošto je od njega nakon tri sata velike borbe bolji bio Janik Siner. Danas - umalo ista priča. Hubert Hurkač, koji je nakon povrede Stefanosa Cicipasa "upao" u Đokovićevu grupu, odigrao je maestralan meč i pošteno namučio srpskog tenisera, ali to nije bilo dovoljno da u Torinu upiše prvu pobedu protiv najboljeg svih vremena.  

Poljski bombareder opravdao je svoj nadimak budući da je Novak Đoković do prve brejk šanse stigao tek u drugom setu. Ipak, i u takvom odnosu snaga srpski teniser pronašao je način da osvoji prvi set i povede. Doduše, tek nakon velike borbe i taj-brejka koji je lagano dobio. 

Igralo se gem za gem, ni Hurkač i Đoković nisu imali šanse za brejk zbog čega je na semaforu pisalo 6:6. Novak, poznat po sjajnoj igri u taj-brejku, razbio je Poljaka i u "doigravanju" slavio sa 7:1 čime je došao do prvog seta. 

Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, bio je to početak problema za Novaka. Hurkač je na startu trećeg seta došao do brejka i nastavio sjajnim servisima da brani svoje gemove. Mogao je Đoković u finišu do izjednačenja kada je stigao do prve dve brejk-lopte, ali su usledila dva snažna servisa. Poljak je na krilima jednog brejka poravnao na 1:1 i tako oduzeo Novaku šansu da odlučuje o svojoj sudbini. 

Novak je u trećem setu zaigrao kako ume, proradio je dobro poznati inat i Hurkač je počićen sa terena, ali biće to slaba uteha ukoliko večeras Holger Rune savlada Janika Sinera. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija