• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.09.2023

13:26

Bolna ispovest: Zbog Novaka sam zapostavio Marka i Đorđa

Beta

Novak Đoković

Bolna ispovest: Zbog Novaka sam zapostavio Marka i Đorđa

Podeli vest

Godinama sam bio posvećen samo Novaku i živeo sam njegov život, tako da sam zapostavio sinove Marka i Đorđa, kaže otac najboljeg tenisera svih vremena Srđan Đoković.

On je opisao koliko su njegova dvojica mlađih sinova, Marko i Đorđe, patili, jer nije mogao da im posveti ni vreme ni pažnju. Pretpostavlja da se u tom krije razlog zašto je Marko rešio da se preseli u Španiju, a Srđanu je to jako teško palo i još se nije oporavio. 

- Dosta su patili, svi smo. Nije bilo šanse da se i njima posveti bar delić one pažnje, vremena i para, zato što je to sve pod znacima navoda, pojeo Novak. Đole je bio veći talenat od Novaka kada je bio mali, a Marko radan vredan, snažan i imao je šansu da bude ozbiljan profesionalni igrač. Ta ogromna senka Novakova, koju Marko nije mogao da podnese je doprinela tome da on napusti profesionalni tenis i da ode i živi u Španiju. To je za mene bio težak udarac i dan danas je. Ipak, tako se dogodilo, nismo imali mogućnosti da ni delić onoga što je dato Novaku, posvetimo njima dvojici. Žao mi je zbog toga i patili su, ali nijedne sekunda oni to meni nisu zamerili, jer su zaista sjajni momci - rekao je Đoković u emisiji "Preživeli" na televiziji "K1". 

Foto: Starsportphoto

 

Nije porodica Đoković uvek bila bogata i sve što je imala, uložila je u Novakovu karijeru. Prema Srđanovim rečima, u tinejdžerskim danima njegov sin uopšte nije znao sa kakvim se sve finansijskim problemima porodica susretala. 

Novak nije bio upućen do svoje 17. godine sa kakvim problemima se susrećemo oko finansiranja njegove teniske karijere. Tada je saznao da su svi lokali koje smo imali u stvari iznajmljeni, kao i stanovi u kojima smo živeli, ali zato je on i uzor tom trećem svetu, jer je od samog početka bio normalan dečak. Mi smo obična srpska porodica koja nije imala nikoga iza sebe, osim nekoliko prijatelja koji su bili zaista fantastični i zahvaljujući njima, uspeli smo da izguramo sve do kraja. To su bili veliki stresovi - opisao je otac slavnog tenisera. 

Osim novca, život pod takvim stresom, koštao je Srđanovu suprugu Dijanu i njega zdravlja. U jednom periodu, pre devet godina, Srđanu su se lekari borili za život i davali su mu minimalne šanse da se izvuče.

Foto: EPA

 

- Godinama nisam spavao, pa se to na kraju odrazilo na moje i suprugino zdravlje. Dijana je pre jedno 12 godina imala ozbiljnih zdravstvenih problema, a ja pre devet godina. Imao sam sepsu krvi, vodu u plućima, gnojne apcese i dve bakterije. Doktori su mi mesec dana davali jedan odsto šanse da ću preživeti. Da me nisu prebacili u Minhen, teško da bih preživeo, jer nije bilo uslova kod nas - otvorio je dušu Đoković.

Novakova karijera traje 15 godina, a i dalje igra na vrhunskom nivou. Ove godine, od tri odigrana grend slema, osvojio je dva, a izgubio jedan, dok je na Ju-Es openu u polufinalu. Srđanova procena je da će igrati još najviše tri godine. 

- Igraće još jedno dve do tri godine i mislim da će to biti dovoljno. Nikada se nije dogodilo da je rekao da mu je dosta tenisa. Na trening je zakasnio samo jednom, kada je imao osam godina, jer se zaigrao sa decom ispred zgrade. Kažnjen je bio nekoliko dana da ne sme da trenira i nikada više. Kako je radio sa šest godina, tako radi i dan danas. On je profesionalac nad profesionalcima. Njega je ESPN 2011. proglasio za najboljeg sportistu u istoriji sporta. Sport kojim se on bavi je sport glave 95 odsto. Svi nauče forhend i bekhend, a odigrati najrasterećenije kada je najvažnije, to mogu samo najveći šampioni, kao što su Novak, Nadal i Federer - zaključio je Novakov otac. 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija