• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2023

17:26

Jokić oduševio još jednu legendu: On je nešto specijalno, kada nestane shvatićemo koliko fali!

Tanjug/AP

NBA

Jokić oduševio još jednu legendu: On je nešto specijalno, kada nestane shvatićemo koliko fali!

Podeli vest

Morate da uživate u tome, nikada ne znate koliko dugo ćete ga imati pored sebe, rekao je Redži Džekson.

Nije Redži Džekson imao ulogu u šampionskoj generaciji Denvera budući da je prošle godine u regularnom delu sezone odigrao samo 16 utakmica. U plej-ofu igrao je još manje, tek šest nastupa, ali je iskusni plej dočekao svoje inute u dresu Nagetsa. 

Deluje da je plan Denvera bio da Džeksona polako uvede u sistem, da na startu ove sezone ponese daleko veću odgovornost, a rezultati toga su jasno vidljivi. Iskusni plej igra sve bolje, sjajno se uklopio u sastav i nakon povrede Džamala Mareja uspeo da nadomesti Kanađanina. Tokom novembra Džekson beleži prosečno nešto više od 12 poena i bezmalo četiri asistencije po meču, Klipersima je sinoć ubacio 18 poena.

Foto: Reuters

 

Ipak, njegov sjajan učinak ostao je u senci Nikole Jokića! Srpski centar ponovo je briljirao, postigao je 32 poena, uhvatio 16 skokova i podelio devet asistencija. U neizvesnoj završnici je demolirao Kliperse i nastavio pobednilki niz Denvera. Njegova partija oduševila je čitavu planetu, a posebno Redžija Džeksona. 

- Gledate kako kontroliše igru, koliko je poseban, kako mu mozak radi iznova i iznova. Kako on radi i na koji način uzima utakmicu pod svoje fizički, a ustvari mentalno. To je zaista nešto specijalno. Kako samo uspeva da duh održi tako mirnim... Imamo odličnu grupu momaka, punu samopouzdanja, ali njegova veština, zrelost i razumevanje nas drže na zemlji. Da nikada ne poletimo, ali ni da ne padnemo nisko. Konstantno komunicira sa svima - rekao je Džekson. 

Igrao je iskusni plej tokom svoje karijere sa brojim velikim košarkašima poput Kavai Lenarda, Kevina Durenta, Pola Džordža i mnogih drugij, ali ističe da je Nikola Jokić nešto potpuno drugačije. 

- Odbijam da ovo iskustvo uzmem zdravo za gotovo. Sada sam njegov saigrač, a silne godine sam igrao protiv njega... Kada imate nešto posebno, morate da uživate, jer nikada ne znate koliko dugo ćete ga imati, a kada nestane, tek onda ćete shvatiti koliko vam zaista nedostaje. Tako da, uživam što sam njegov saigrač. Uživam kako igru čini lakom, što igram kraj njega, ali i što imam priliku da ga gledam dok igramo - jasan je bio Amerikanac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija