• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.04.2024

20:08

Bajernu se žuri! Bavarci dali ultimatum novom treneru!

EPAImages

Fudbal

Bajernu se žuri! Bavarci dali ultimatum novom treneru!

Podeli vest

Ralf Rangnik još uvek nije rešio da li ostaje na klupi Austrije ili se seli na "Alijanc Areni", ali će tu odluku morati da donese u naredne dve nedelje.

Bliži se kraj slabe ere Tomasa Tuhela na klupi Bajerna, a jedina šansa da makar malo popravi utisak ostala mu je u Ligi šampiona. Nema sumnje da bi trofej prvaka Evrope bila dovoljna uteha za odlazećeg trenera budući da bi u suprotnom bio označen kao totalni promašaj Bavaraca.

Dominacija Bajerna u Bundesligi prekinuta je ove sezone pošto je Bajer Leverkuzen u prošlom kolu i matematički obezbedio titulu. Bavarci su eliminisani i u ranoj fazi DFB Pokala zbog čega je Liga šampiona jedina preostala šansa da gigant sa "Alijanc Arene" dođe do trofeja. 

Pred upravom kluba je težak period, sprema se rekonustrukcija igračkog kadra, ali je pre toga potrebno pronaći Tuhelovog naslednika. Dugo vremena je Ćabi Alonso bio prvi kandidat, no, Španac je rešio da ostane veran Bajeru i naredne sezone. Ostavilo je to malo vremena Bavarcima da pronađu novog trenera, a budući da nema mnogo dostupnih rešenja sve bliži klupi Bajerna je Ralf Rangnik. 

Navodno, Bajern je već stupio u kontakt sa nekadašnjim trenerom Mančester junajteda, a danas selektorom Austrije. Rangnik je u razgovoru sa medijima ostao tajanstven, ali je prvi čovek tamošnjeg Fudbalskog saveza rekao da će njegov status biti poznat u narednim nedeljama. 

- Kada pokuca klub kao što je Bajern naravno da razmišljate o odlasku. Ništa se još ne zna... Sigurno je da će nam i Bajern postaviti rok jer i oni žele što pre da saznaju njegove planove. Mislim da će sve bitii poznato u naredne dve nedelje - rekao je Peter Šotel. 

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

 

Ne krije prvi čovek FS Austrije da bi najradije voleo da sačuva Ralfa Rangnika na klupi reprezentacije i u narednom periodu, ali je svestan da će takav poduhvat biti težak. 

- Ralf je ugovorom vezan za nas do Svetskog prvenstva 2026. godine. Izgradili smo dobar odnos u prethodne dve godine, nastavićemo to da činimo, ali u zavisnosti od toga u kom pravcu ide njegova odluka. Razgovaraćmo o tome. Nadam se da će izabrati nas i da će biti selektor i u narednim godinama - rekao je prvi čovek FS Austrije. 

Dodatni problem za Ralfa Rangnika je sve bliže Evropsko prvenstvo. Jasno je da bi Nemac voleo da se oproba na klupi Austrije na kontinentalnoj smotri, ali je pitanje koliko će vremena dobiti od Bajerna da donese konačnu odluku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija