• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2024

17:57

Evroliga udarila na Atamana! "Njegove izjave su obmanjujuće i netačne"!

EPA

Košarka

Evroliga udarila na Atamana! "Njegove izjave su obmanjujuće i netačne"!

Podeli vest

Rukovodstvo košarkaške Evrolige pokrenulo je disciplinski postupak protiv trenera Panatinaikosa Ergina Atamana zbog komentarisanja suđenja posle poraza od Makabija u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

Košarkaši Panatinaikosa su pre dva dana u Atini poraženi od Makabija rezultatom 91:87 u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Ataman je bio nezadovoljan suđenjem na ovoj utakmici.

Panatinaikos je juče saopštio da ne bi voleo da tužne stvari koje se trenutno u svetu dešavaju u ratom zahvaćenim područjima utiču na košarku.

Evroliga je u saopštenju navela da je razočarana zbog izjava Atamana, saopštenja kluba kao i drugih dešavanja posle utakmice između Panatinaikosa i Makabija.

- Ovakvi postupci su u suprotnosti sa zajedničkom izjavom od 15. aprila koju su potpisale Evroliga, Bord trenera Evrolige, Udruženje igrača Evrolige i Sindikat sudija Evrolige, jer stvaraju nepotreban i nepravedan konflikt koji su se ove četiri organizacije obavezale da spreče - dodaje se u saopštenju.

Evroliga je navela da su izjave Atamana, koje je dao posle meča sa Makabijem, namerno "obmanjujuće i netačne".

Foto: EPA

 

- Izjave Atamana daju netačnu analizu igre i pažljivo odabranih napada, pokušaj da se dovede u pitanje rad i integritet sudija, vršenje dodatnog pritiska na njih i organizaciju lige - pokušaji koji očigledno neće dostići svoje ciljeve - navodi se u saopštenju.

Evroliga je istakla da žali što te izjave nisu predstavljene njenim zvaničnicima preko postojećih zvaničnih kanala, koji su uvek otvoreni svakom treneru i klubu.

- Evroliga takvo ponašanje neće tolerisati. Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se dogodili na obaveznom otvorenom treningu za medije u sredu, kada je Ataman sprečio novinare da obavljaju svoj posao - ističe se u saopštenju Evrolige.

U saopštenju se dalje navodi da je poštovanje Evrolige prema organizaciji, zajednici i nasleđu Panatinaikosa neupitno i jednako poštovanju prema ostalim klubovima.

- Dešavanja posle prve utakmice plej-ofa Evrolige su u suprotnosti sa principima poštovanja prema klubovima, organizaciji kojom upravljamo i vrednostima koje takmičenje želi da promoviše. Evroliga ohrabruje Atamana, Panatinaikos i sve klubove i pojedince da izbegavaju slične izjave i ponašanje u predstojećim utakmicama i da promovišu vrednosti koje predstavlja takmičenje Evrolige - zaključuje se u saopštenju Evrolige.

Druga utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige između Panatinaikosa i Makabija igra se večeras od 20.15 u Atini. Četvrtfinalna serija se igra na tri pobede.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija