• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

23.04.2024

11:08

Milanović sudi Kup derbi! Već je žestoko grešio na utakmicama Zvezde i Partizana

Starsportphoto

Fudbal

Milanović sudi Kup derbi! Već je žestoko grešio na utakmicama Zvezde i Partizana

Podeli vest

Fudbalski sudija Miloš Milanović deliće pravdu u meču polufinala Kupa Srbije, koji bi sutra od 19.00 časova (Arena 1 premijum) trebalo da odigraju Crvena zvezda i Partizan, odlučila je Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije.

Jedno je sigurno - njegovo imenovanje će ponovo izazvati buru i raznolike komentare s obe strane Topčiderskog brda.

Reč je o arbitru koji je delio pravdu u finalu Kupa 2022. godine kad su se takođe sastali Zvezda i Partizan, tako da mu ovo neće biti premijerni derbi. Zvezda je u tom meču pobedila rezultatom 2:1 golovima Aleksandra Kataija u 26. i 72. minutu, dok je jedini strelac za crno-bele dao Slobodan Urošević u 62. minutu.

Foto: Starsportphoto

 

Pre meča, tadašnji trener ekipe iz Humske Aleksandar Stanojević bunio se zbog izbora sudije.

- Nije nam prijatno kada vidimo na koji način je izabrana ekipa sudija. Glavni sudija je čovek koji je bio glavni arbitar na utakmici protiv Napretka (0:0, crno-beli tražili penal nad Jovićem). Pitam se kako da budem raspoložen? Ne tražim alibi, samo govorim o činjenicama. Ljudi koji su nas direktno oštetili dele pravdu u finalu Kupa - rekao je tada Stanojević. 

Ove sezone, tri puta je Milanović delio pravdu na mečevima Crvene zvezde. Prvi put je to bilo u septembru na gostovanju Čukaričkom, kada su crveno-beli poraženi 2:1. Drugi put je delio pravdu na meču Zvezde i Radnika na "Marakani" (3:1), a treći put protiv IMT-a, takođe kod kuće. 

Foto: Starsportphoto

Detalj sa meča Čukarički - Crvena zvezda

Dve pogrešne odluke doneo je na meču Čukaričkog i Zvezde, od čega jednom na štetu domaćina, a drugi put na štetu gostiju. 

"Glavni sudija Milanović je u 47. minutu pogrešno dosudio kazneni udarac za Zvezdu. U 57. minutu je pogrešio što nije dosudio kazneni udarac u korist Zvezda zbog saplitanja igrača gostujuće ekipe od strane igrača Čukaričkog. VAR je trebalo da reaguje i pozove sudiju da pregleda snimak", navela je tada Sudijska komisija FSS.

Foto: Starsportphoto

Duljaj i Milanović u raspravi

Kad je reč o crno-belima, četiri puta ove sezone Milanović im je delio pravdu. Prvi put su slavili protiv Vojvodine u gostima (2:0), zatim su trijumfovali protiv Mladosti kod kuće (2:0), pa opet protiv Vojvodine u Humskoj (3:1).

Najviše pažnje privukao je poslednji meč koji je sudio Partizanu protiv Radnika u Surdulici. Izabranici Igora Duljaja slavili su 2:1. Milanović je u 59. minutu dosudio jedanaesterac za Radnik, ali mu je sudija Srđan Jovanović iz VAR sobe signalizirao da pogleda snimak sporne situacije. Nakon toga, glavni arbitar preinačio je prvobitnu odluku, a posle meča Sudijska komisija mu je dala slabu ocenu za arbitražu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera Peric

pre 1 nedelju

A ko su ostale sudije, kao i VAR i AVAR? Te informacije nema na sajtu FSS, dok za mec u Kragujevcu je data kompletna lista? Da nisu N.S. i Marko Ivkovic?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija