• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.05.2024

13:33

Beogradski metro na Svetskom kongresu o tunelima u Kini

Bg metro

Društvo

Beogradski metro na Svetskom kongresu o tunelima u Kini

Podeli vest

Delegacija JKP „Beogradski metro i voz“ koju je predvodio direktor Andreja Mladenović tokom prošle nedelje boravila je u zvaničnoj poseti Šenženu, N. R. Kina povodom učešća u Svetskom kongresu o tunelima.

Ovogodišnji kongres okupio je veliki broj stručnjaka, predstavnika javnog i privatnog sektora i akademske zajednice iz svih delova sveta koji se bave oblastima od važnosti za tunelske sisteme.

Događaj je bio posvećen predstavljanju novih trendova održivog razvoja u oblasti izgradnje i održavanja tunela i srodnih podzemnih konstrukcija.

Kako bi se dodatno promovisao razvoj u ovoj industriji na događaju su posebno promovisani ušteda energije, zelena i tzv. smart rešenja. 

 

Tokom boravka u Šenženu, pored učešća na kongresu, partneri na projektu izgradnje beogradskog metroa zaduženi za izvođenje radova, kineska kompanija POWERCHINA je za delegaciju organizovala i obilazak metro sistema i stanica, uključujući tekuće radove i depo, kao i obilazak reprezentativnih tunela u ovom gradu.

Ovaj deo programa je bio posebno važan za delegaciju Beogradskog metroa imajući u vidu da je Šenžen grad koji ima peti najduži metro sistem u Kini sa 16 operativnih linija i 373 stanica, i sa projekcijom da do 2035. godine imaju osam ekspres i 24 linije metroa, dužine od 1142 km. U narednim danima, pored brojnih radnih i ekspertskih sesija i partnerskih foruma, na marginama kongresa organizovan je i  niz bilateralnih sastanaka sa  međunarodnim izvođačima i proizvođačima, kao i gostovanje u sedištu renomirane kineske kompanije HUAWEI. 

Stečena iskustva veoma su značajna za dodatni razvoj ekspertskih kapaciteta preduzeće u cilju postizanja optimalnih i efikasnih rezultata u okviru sprovođenja projekta izgradnje beogradskog metroa.

Predstavnici Beogradskog metroa su tokom boravka u Kini imali prilike da se na licu mesta upoznaju sa najnovijim svetskim trendovima u oblasti gradnje i održavanja tunela, ali i šire, da se detaljno informišu o novim globalnim inovativnim trendovima i predviđanjima za naredni period u ovim oblastima, kao i da pribave dragocena znanja i kontakte sa mnogobrojnim inostranim stručnjacima i učesnicima kongresa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija