• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.12.2022

19:50

LEPA TRADICIJA NA MARAKANI! Veterani organizovali druženje za supruge nekadašnjih Zvezdinih asova

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

LEPA TRADICIJA NA MARAKANI! Veterani organizovali druženje za supruge nekadašnjih Zvezdinih asova

Podeli vest

Veterani Crvene zvezde već dugi niz godina tradicionalno organizuju novogodišnju proslavu u čast legendi našeg kluba. Slavlju su kao po običaju i ove godine kao i svih prethodnih prisustvovale supruge preminulih Zvezdinih fudbalera.

Tradicionalno novogodišnje okupljanje je organizovano u prostorijama stadiona „Rajko Mitić“. Zvezdaškom druženju su osim pripadnica lepšeg pola nekadašnjih Zvezdinih asova prisustvovali i veterani, koji godinama pokazuju da sećanje na njihove saigrače koji su nas nažalost napustili ne bledi. Svečani ručak su svojim prisustvom uveličali predsednik našeg kluba Svetozar Mijailović, ali i treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić. 

Zadovoljstvo zbog tradicionalnog okupljanja na Marakani je istakla Ljiljana Pavlović. 
 
- Ovo je nešto najlepše što možemo da doživimo, pogotovo mislim na žene čiji su muževi preminuli. Crvena zvezda ima tradiciju da poziva i to je odavno tako, godinama. U početku je to bilo malo skromnije, radilo se i o drugom prostoru, ali je svake godine sve bolje. Lepo se osećamo ovde, kao u svojim kućama, uvek imam veliku želju da prisustvujem. Samo jedno druženje sam propustila i zbog toga mi je žao. Atmosfera je odlična, fudbaleri iz te stare generacije su jako prijatni, druže se, kao što su se činili i tokom igračkih karijera – rekla je Ljiljana Pavlović. 

Foto: Starsportphoto

Pripadnice lepšeg pola je na Marakani ugostio i počasni predsednik kluba Dragan Džajić.
 
- Mislim da je ovo jedan lep manir Crvene zvezde i dobro je da se pred skraj svake godine ovim povodom okupljamo. Svi smo zadovoljni i složni da ovu tradiciju treba nastaviti, jer suprugama naših bivših fudbalera bude drago da se prisete svega onoga što su preživljavale dugi niz godina, gledajući muževe koji su igrali na Zvezdinom stadionu – istakao je Dragan Džajić. 
 
Veterani Crvene zvezde su se i ove godine pokazali kao veliki džentlmeni, a to je potvrdila i Vesna Nikolić. 
 
- Mnogo nam znači okupljanje koje organizuju veterani Crvene zvezde. Nekako imam utisak da je moj suprug još tu. Svake godine se družimo krajem decembra, takođe organizuju i izlete za nas, previše nam to znači. S obzirom da sam skoro 50 godina provela sa mojim suprugom, od 1972. godine sam na stadionu. Doživljvam ga kao drugu kuću, bez obzira što je on prestao da igra i posle kada je bio trener. Uvek smo Marakanu doživljavali kao svoju kuću. Kada je počeo da igra fudbal, on je u Zvezdi imao roditeljski odnos, jer nije to samo bio odnos igrač-trener već otac-dete. Žene koje su radile u klubu su mu bile kao majke, koje su ga jurile da pojede jabuku ili da posle treninga jede. To je ostalo usađeno u nama, tako da smo stadion „Rajko Mitić“ uvek doživljavali kao svoju kuću – poručila je Vesna Nikolić. 
 
Radost zbog poseta supruga nekadašnjih legendarnih igrača Crvene zvezde nije krio ni predsednik Svetozar Mijailović. 
 
- Zvezda je porodica, a na ovaj način izražava i poštovanje prema svojim asovima, ali i zahvalnost njhovim porodicama koje su učestvovale u svome onome što su naši momci postizali na fudbalskom terenu. Ovim okupljanjem oživljavamo sećanje na njih, ali se pored toga i odaje zahvalnost suprugama, koje su bile uz svoje muževe tokom njihove fudbalske karijere i kasnije u životu. Pored toga smatramo da se na ovaj način odužujemo velikanima našeg fudbalskog kluba, ali i šaljemo poruku aktuelnim igračima da će Zvezda uvek biti njihova kuća, za njih i njihove porodice. Naša sekcija veterana, koja uspešno ostvaruje razne akcije pomoći, ali i druženja, prikazuje Crvenu zvezdu kao dobrog domaćina za nekadašnje i sadašnje članove – zaključio je Svetozar Mijailović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija