• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.04.2024

08:40

(FOTO) Šta se to dešava u Rusiji?! Uhapšeni Šojguov zamenik primećen sa Monikom Beluči! Ali, to nije sve...

Shutterstock, Printscreen/Telegram, Profimedia, EPA Images

Vesti

(FOTO) Šta se to dešava u Rusiji?! Uhapšeni Šojguov zamenik primećen sa Monikom Beluči! Ali, to nije sve...

Podeli vest

Zamenik ministra odbrane Ruske Federacije Timur Ivanov priveden je u utorak uveče pod optužbom za primanje mita. Slučaj korupcije u Ministarstvu odbrane mogao bi da ima posledice kada se formira nova ruska vlada, kažu posmatrači. Saopšteno je da su zajedno sa Ivanovim privedene još najmanje tri osobe.

- On neće ići sam. Slučaj će biti veliki, ali zatvoren - kaže politikolog Marat Baširov.

Ivanov je ranije postao meta kritika zbog putovanja njegove supruge u zemlje NATO-a nakon početka Specijalne vojne operacije. Žena se čak pojavila na jednoj od „ukrajinskih“ zabava u luksuznom letovalištu Kurševel, dok se njegova deca, prema navodima ruskih medija, nalaze u Engleskoj i Francuskoj. Takođe, ruski mediji su objavili i fotografiju Ivanova sa glumicom Monikom Beluči.

Foto: Printscreen

 

- Deca Timura Ivanova studiraju i žive u Engleskoj i Francuskoj - rekao je specijalni dopisnik RT-a Valentin Goršenin.

Ivanov je imao sukob i sa pokojnim Jevgenijem Prigožinom, koji ga je javno optužio za proneveru. Ivanov je 2019. godine bio na vrhu Forbsove liste najbogatijih bezbednosnih zvaničnika u Rusiji.

- Svi su odavno sve znali. Ali Ivanova su uhapsili tek sada. Zašto? Skinut mu je „imunitet“, da li je negde pogrešio? Ili, uoči još većeg ratarata, snage bezbednosti tek počinju da čiste "štalu"? Jer sa takvom „elitom“ nećemo izvući rat - napominje pisac German Sadulajev, koji pomaže borcima Specijalne vojne operacije.

Štampa skreće pažnju da je Ivanov jedan od onih ljudi koji šetaju sa vojnim stražarima, čija ovlašćenja dozvoljavaju da otvore vatru u slučaju nužde. Stoga je pritvor moguć samo na mestima gde takvo obezbeđenje izostaje (na primer, na sastanku u Kremlju?).

- Takve odluke se, naravno, ne donose bez sankcija na samom vrhu - piše politikolog Sergej Starovoitov o pritvaranju Ivanova.

- Milion rubalja mita koji se navodi u optužnici je mali iznos za razmere saveznog ministra, ali je to donji prag za krivični slučaj koji se odnosi na „posebno veliki iznos“ - objasnio je politikolog Sergej Markov.

- Odnosno, vlast beleži ovo: zamenik ministra je počinio ne samo krivično delo, već teško krivično delo. Signal svima: nemojte se zalagati za njega - tumači stručnjak.

U štampi su se već pojavile informacije da bi Ivanov mogao da se suoči sa 15 godina zatvora.

- Da li će zamenik ministra odbrane Timur Ivanov ikada imati priliku da ode u zonu Specijalne vojne operacije? Realno je boriti se na prvoj liniji i oprati svoje grehe krvlju. Hoće li Ivanov moći javno da uputi takav zahtev vlastima? – komentariše politikolog Dmitrij Nečajev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija