• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.04.2024

07:40

Šta se ovo dešava u Rusiji?! Padaju funkcioneri širom zemlje, hapšenja na sve strane! Novi preokret u slučaju Timura Ivanova!

Shutterstock, Printscreen/Telegram, Profimedia, EPA Images

Vesti

Šta se ovo dešava u Rusiji?! Padaju funkcioneri širom zemlje, hapšenja na sve strane! Novi preokret u slučaju Timura Ivanova!

Podeli vest

Basmanski sud u Moskvi uhapsio je bivšeg saradnika zamenika ministra odbrane Timura Ivanova, Antona Filatova, u slučaju pronevere.

„Razmatrana je molba za određivanje preventivne mere u vidu pritvora u odnosu na A. V. Filatova“, navodi se u spisu.

Prema navodima suda, on se tereti za deo 4. člana 160. Krivičnog zakonika („Pronevera“).

Prema pisanju lista Komersant, Filatov je bivši šef nekoliko kompanija podređenih Ministarstvu odbrane. U publikaciji se navodi da je jedan od sponzora  kompanije Oboronlogistics LLC, gde je Filatov radio do 2019. godine, bio zamenik ministra odbrane Timur Ivanov, koji je nedavno uhapšen zbog mita.

Glasno hapšenje

Ivanov, koji je 2016. imenovan za zamenika ministra odbrane i zadužen za vojno-građevinski kompleks, priveden je 23. aprila uveče. Istraga smatra da je ušao u krivičnu zaveru sa trećim licima radi primanja mita u posebno velikim razmerama u vidu pružanja usluga prilikom obavljanja poslova za potrebe ministarstva.

Kako je Ivanovljev advokat Murad Musaev objasnio za RIA Novosti, optužba se svodi na to da je zvaničnik pružao pomoć izvođačkim firmama 

Ministarstva odbrane, u zamenu za šta je, prema istražiteljima, dobio popravke i građevinske radove.

Sud je zaplenio sve račune i nekretnine osumnjičenog.

Pored toga, u slučaj su uključeni i Sergej Borodin, koga istražitelji smatraju prijateljem Ivanova koji je bio u zaveri sa njim, i biznismen Aleksandar Fomin , optužen za davanje mita. Svu trojicu je sud uhapsio do 23. juna. Zvaničnik ne priznaje krivicu. Učesnicima u krivičnom predmetu preti kazna do 15 godina zatvora.

U poruci povodom Fominovog hapšenja, Gradski sud Moskve nazvao je Timura Ivanova „već bivšim zamenikom ministra odbrane“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Auuu, šta bi ovo? Pogledajte Jokićev potez, "novi Džordan" ne zna gde se nalazi! (VIDEO)
NBA

Auuu, šta bi ovo? Pogledajte Jokićev potez, "novi Džordan" ne zna gde se nalazi! (VIDEO)

Srpski košarkaš i čovek koji je u četvrtak treći put proglašen za MVP u NBA ligi Nikola Jokić (29) bio je najzaslužniji za pobedu Denvera nad Minesotom u trećem meču polufinala Zapadne konferencije, a njegovi sjajni potezi obeležili su i ovaj okršaj. Ipak, od svih koje je izveo protiv Timbervulfsa, izdvaja se onaj u kojem je poslao "po burek" Entonija Edvardsa (22), najboljeg igrača protivničkog tima.

11.05.2024

14:25

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija