• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Moscow time

11.02.2024

19:53

Kijev više neće moći da odbija napade Moskve?! Puca cela linija fronta! Njujork Tajms jasan: Ostaju bez municije!

EPA

Vesti

Kijev više neće moći da odbija napade Moskve?! Puca cela linija fronta! Njujork Tajms jasan: Ostaju bez municije!

Podeli vest

Ukrajina će potrošiti svoje zalihe raketa za PVO sisteme najkasnije do marta ako u bliskoj budućnosti ne stigne municija sa Zapada. Ovu informaciju je objavio Njujork tajms pozivajući se na procenu američkih zvaničnika.

Zapadni zvaničnici i vojni eksperti upozoravaju da bi bez američke pomoći Ukrajina mogla da doživi takozvani kaskadni kolaps duž linije fronta tokom narednih meseci. Napominju da je bez spoljne podrške teško zamisliti kako će Ukrajina moći da zadrži sadašnju poziciju na bojnom polju.

Sagovornici Njujork tajmsa smatraju da će do marta Ukrajini biti teško da izvede lokalne kontranapade, a do početka leta ukrajinske oružane snage mogu naići na poteškoće u odbijanju neprijateljskih napada. Izvori lista upozoravaju da se najveći nedostatak municije uveliko oseća u oblasti opkoljene Avdejevke.

- Ukrajinske oružane snage svakodnevno koriste samo trećinu potrebnog broja artiljerijskih granata da bi zadržale svoje pozicije - prenosi Fajnenšel tajms.

Foto: EPA

Ukrajinska vojska na frontu

Većina američkih isporuka je praktično obustavljena dok širenje proizvodnje oružja u Evropskoj uniji ne ide dovoljno brzo.

Dodela vojne pomoći Ukrajini ostaje predmet neslaganja u američkom Кongresu. Nacrt paketa vojne pomoći vredan oko 60 milijardi dolara, podsetimo, uspeo je prošle nedelje da prođe preliminarno odobrenje senatora, međutim, sada o tome treba da se glasa u Senatu i Predstavničkom domu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija