• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sohu

28.09.2022

14:19

KINEZI TVRDE: Čak i da Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, Amerika se neće umešati jer...

Vesti

KINEZI TVRDE: Čak i da Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, Amerika se neće umešati jer...

Podeli vest

Ruski političar Dmitrij Medvedev dao je neočekivanu izjavu u vezi sa ruskim nuklearnim oružjem i interesima SAD u Ukrajini. Njegove reči su dovele Vašington u nezgodan položaj, piše kinesko izdanje Sohu

Prema rečima analitičara iz medija Sohu, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev oštro je kritikovao SAD, koje su, zajedno sa drugim zemljama kolektivnog Zapada, širile lažne izjave o navodnim planovima Rusije da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini.

Komentarišući antirusku propagandu, Medvedev je skrenuo pažnju na to da se SAD nikada neće istinski zalagati za kijevski režim, jer Ukrajina za njih nije ništa drugo do geopolitički projekat.

- Jedna izjava Medvedeva dovela je SAD u nezgodnu poziciju. On je otvoreno rekao da je sva zapadna pomoć Ukrajini samo posao za Zapad - navodi se u članku.

Izostanak odgovora iz Amerike bio je prilično neočekivan za svetsku zajednicu, piše Sohu. Posebno imajući u vidu činjenicu da je Dmitrij Medvedev u svojoj izjavi otvoreno rekao: Rusija ima pravo da koristi nuklearno oružje da zaštiti svoj narod i državu.

- Naravno, Medvedev je rekao istinu: čak i ako Moskva upotrebi atomsko oružje protiv ukrajinskih militanata koji predstavljaju direktnu pretnju Rusima, Sjedinjene Države se neće mešati u nuklearni rat protiv Rusije. Ruska strana je dobro svesna da se SAD uvek pridržavaju principa "Amerika na prvom mestu". Vašington nema hrabrosti da da značajan odgovor - navodi se u članku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lord

pre 1 godinu

Pa kinezi imaju polutacnu informaciju, tacno je da amerikanci nema da reaguju sa svojim arsenalom, ali ( kao sto je "iscurio" deo tajnog dogovor Bajdena sa Zelenskim) dace HIMARS projektile dometa 300km sa taktickim nuklearnim glavama Ukrajini ( spremni su u jednoj americkoj bazi u nemackoj), i to samo 6 ( ukrajinci su do 2005 imali personal koji se brinuo za arsenal od 230 nuklearnih projektila i bombi pre no sto su ih amerikanci nagovorili da sve posalju u Rusiju, ti ljudi jos znaju da rukuju takvim napravama), pa ce tako ukrajinci odgovoriti, a ne amerikanci....

Walter Pravicek

pre 1 godinu

Ja več od početka sakuplanja vojnika pred granicama na istoku:(Finska-Rusija,Estonija-Rusija,Latvija-Rusija i Belorusija,te niže Litva.Belorusija,Poljska-Belorusija,te još niže Slovačka-Ukrajina,Madžarska-Ukrajina,Romunija-Ukrajina,Moldova-Ukrajina,te kao mali konjušari Bugari na Crno more.)tverdim,da Ameri nemaju muda,da napadnu Rusiju.Što sve nebi išlo u vazduh u Americi,ako bi došlo do toga?IKOLIKO košta ta "silna vojna operacija čekanja"?I Ameri davaju naoružanje,ali nikada badave.Nema ručka badave.Dobit če za uzvrat makar kao vodeči u NATO dozvole,da montiraju rampe za rakete protiv Rusije.Sadašnji predsednik Biden i Liz,Engleskinja,koja se izjasnila,da bi pritisnula dugme za upalu raketa su za ovaj svijet smrtni neprijatelji.gospodin pukovnik Putin nije.On je dobio Dombas sa nešto "pride",a zna se,da od viška ne boli glava.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija