• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.04.2020

11:23

VEĆINA MEDICINSKIH SESTARA U ŠPANIJI RADILA BEZ OPREME! To objašnjava veliki broj zaraženih zdravstvenih radnika

Vesti

VEĆINA MEDICINSKIH SESTARA U ŠPANIJI RADILA BEZ OPREME! To objašnjava veliki broj zaraženih zdravstvenih radnika

Podeli vest

Većina medicinskih sestara u Španiji je radila bez dovoljno zaštitne opreme tokom krize COVID-19, pokazuju podaci istraživanja španskog Koledža za medicinske sestre, preneo je CNN

Od 11.000 anketiranih medicinskih sestara širom Španija, 74 odsto je reklo da nema maske u svojim bolničkim jedinicama, a 55 odsto je prijavilo nedostatak zaštitnih odela.

- Zdravstveni radnici nisu imali najosnovniju zaštitnu opremu od virusa, što bi moglo da objasni izuzetno veliki broj zdravstvenih radnika koji su oboleli od COVID-19 - kažu iz Koledža.

Međutim, oni veruju i da ima mnogo više slučajeva zaraze među zdravstvenim radnicim nego što to pokazuju zvanični podaci, jer istraživanje koje su uradili pokazuje da je dve trećine medicinskih sestara imalo simptome, ali nije bilo u mogućnosti da se testiraju.

 

 

Izveštaj takođe otkriva da je 5 odsto njih moralo da radi sa simptomima.

Ministarstvo zdravlja Španije u ovom izveštaju tvrdi da visoka stopa zaraze među zdravstvenim radnicima može biti pripisana različitim faktorima. Oni kažu da je početnoj fazi virusa bilo malo saznanja o tome kako se on prenosi.

Studija otkriva i da mnogi zdravstveni radnici nisu prošli sve obuke specifične za ponašanje u okolnostima COVID-19, za lečenje pacijenata i upotrebu posebne zaštitne opreme. Neke medicinske sestre rekle su i da su morale i po 14 sati da rade sa istom zaštitnom opremom.

SVE O KORONAVIRUSU MOŽETE DA PROČITATE OVDE

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

LEPE VESTI! SUPRUGA PREMINULOG DOKTORA LAZIĆA POBEDILA KORONU!
Srbija

LEPE VESTI! SUPRUGA PREMINULOG DOKTORA LAZIĆA POBEDILA KORONU!

Ana Lazić, supruga niškog hirurga - heroja dr Miodraga Lazića koji je nedavno izgubio bitku sa koronavirusom, a koja je takođe obolela od Covida-19, otpuštena je sinoć iz privremene bolnice u Beogradu i prebačena u kućnu izolaciju u Nišu, saznaje "Blic".

23.04.2020

11:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija