• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

18.03.2024

13:30

Suncokret je mudrost, kala - prijateljstvo! Otkrijte koja simbolika se krije iza cveća

Shutterstock

Zanimljivosti

Suncokret je mudrost, kala - prijateljstvo! Otkrijte koja simbolika se krije iza cveća

Podeli vest

Kada nekome poklanjate cveće, bilo bi dobro da prvo znate koju simboliku ono nosi.

Ukoliko volite da svojim dragim osobama poklanjate cveće, prvo pročitajte koju oni simboliku nose, pa ćete se verovatno i lakše odlučiti za određenu vrstu.

Suncokret

Kao što mu i sam naziv kaže, suncokret na prvom mestu simbolizuje sunce. On predstavlja život, nadu, radost i mudrost, pa je idealan poklon za prijateljicu. 

Orhideja

Za orhideju se vezuju razna verovanja. Jedno potiče iz drevne Kine, gde se smatralo da je dobra za plodnost, odnosno da pomaže prilikom začeća. U antičkoj Grčkoj, orhideja se vezivala za žensku populaciju pa je i jedan njen biljni rod (paphiopedilum) dobio naziv prema hramu boginje ljubavi Afrodite. Danas orhideja simbolizuje ljubav, romansu i erotika, pa kada od partnera dobijete ovaj cvet, budite sigurni da vas on mnogo voli.

Foto: Shuterstock

orhideja

Lala

Lale predstavljaju buđenje i preporod, pa se često poklanjaju onima koji prolaze kroz neke životne prekretnice, poput promene posla. 

Svaka boja ima svoje značenje ljubičasta - naklonost, crvena - ljubav, bela - čast, žuta - nada.

Ruža

Različite ruže imaju različitu simboliku, od strasti (crvena) i ljubomore (žuta), do čistoće (bela) i nežnosti (ljubičasta).

Kala

Mnogima omiljeno cveće, kale, zapravo predstavljaju duboko poštovanje i prijateljstvo, kao i prefinjenost, ali i plemenitost.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija