• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Stanković

09.03.2024

06:30

"Holidej" koalicija bi izbore u septembru! Đilasovski hejteri načisto izgubili kompas: Ne znaju šta hoće!

Zoran Sinko, Masha Bandjur

Vesti

"Holidej" koalicija bi izbore u septembru! Đilasovski hejteri načisto izgubili kompas: Ne znaju šta hoće!

Podeli vest

"Holidej" koalicija okupljena oko tajkuna Dragana Đilasa, koja je mesecima tražila neizostavno i hitno ponavljanje beogradskih izbora, održanih 17. decembra prošle godine, sada traži njihovo odlaganje. I to ni manje ni više nego za septembar ove godine.

Poslednji u moru đilasovskih lidera i liderčića koji se ubiše objašnjavajući zašto je za njih neprihvatljivo da ponovljeno glasanje u prestonici Srbije bude održano 28. aprila, NATO general sa hrvatskom putovnicom Zdravko Ponoš, gostujući na tajkunskoj televiziji N1, zapretio je da će opozicija sprečiti održavanje izbora tog datuma?!

- Ti izbori će biti raspisani kad to opoziciji i građanima ne odgovara. Ako bi izbori bili održani 28. aprila, to bi bila izborna krađa! Vučić će odlučiti o tome, ali ne verujem da će toliko rizikovati da raspiše izbore za dan kad mu je opozicija jasno rekla da neće pristati! Ako ostane 28. april, to neće biti izbori, ali neće biti ni bojkot kakav smo imali pre par godina. Ova vlast će biti prinuđena da ih odloži jer će se postaviti pitanje regularnosti ako opozicija na njima ne učestvuje, odnosno ako onemogući njihovo održavanje - kazao je Ponoš.

On je takođe izjavio da bi novi izbori u Beogradu trebalo da budu održani u septembru.

- Kako vreme odmiče, sve se više produžava i vreme kad mogu da se održe izbori od momenta kad vlast počne da stvara uslove za to. Kako sad stvari stoje, ne verujem da pre jeseni mogu da se stvore - rekao je on, na šta je voditeljka N1 upitala: "A koji bi vam datum odgovarao u ovim zakonskim okvirima?"

- Nama bi trebao leks specijalis koji bi omogućio da se izbori sprovedu u septembru i da se istog dana održe i lokalni izbori u ostatku Srbije. To bi bila dobra volja, do juna je mnogo manje vremena - objasnio je Ponoš.

Foto: Ata images

 

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, komentarišući pretnje đilasovaca tokom Kolegijuma Informer televizije, obelodanio je rezultate najnovijeg istraživanja javnog mnjenja pred nove beogradske izbore.

Vučićević je istakao da je video istraživanja jedne renomirane beogradske agencije, koja je gotovo u procenat pogodila rezultate decembarskih izbora, i naglasio da je lista koja će nositi ime Aleksandra Vučića u ozbiljnoj prednosti.

- Znaju oni da će prsnuti na tim izborima kao lajsna. Sada je razlika devet procenata za Vučićevu listu. Zato onda izmišljaju glupave izgovore - rekao je Vučićević, osvrnuvši se na mnogobrojne izgovore lidera opozicije zašto beogradski izbori ne bi trebalo da budu održani 28. aprila, što je jedan od zakonski mogućih datuma - kazao je Vučićević.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Latentni birači

Sa druge strane, urednik tajkunskih novina "Nova" Ranko Pivljanin dao je još jedan, ne manje besmislen, izgovor za neizlazak na izbore 28. aprila, tvrdeći da su opozicioni birači slobodniji i latentniji?!

- Taj datum je simptomatičan po mnogo osnova, ne samo što je kratak rok za izbore i kampanju nego je tog dana i Beogradski maraton. Tog dana će biti grad blokiran. A da ne pominjemo ono što je više puta rečeno - da su to dani pred praznike i da će mnogi ljudi da otputuju. Vučić računa da će mobilisati svoju izbornu bazu, a ovaj opozicioni korpus je uvek malo slobodniji, latentniji, odnosno ima "baš me briga pristup". To je ono sa čim se Vučić sprda: 'Ovi što piju espreso do 13 časova!'" - poručio je Pivljanin.

Zašto treba što pre održati izbore?

* Predsednik parlamenta ima rok da raspiše izbore koji moraju da se održe roku od 45 do 60 dana
* Beograd gubi mnogo ponavljanjem izbornog procesa
* Svakim danom se gubi vreme oko Ekspa 2027 i velikih projekata i standarda građana

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija