• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.04.2024

10:40

Objavljen identitet uhapšenih Srba u Mađarskoj: Švercovali drogu vrednu oko dva miliona evra

Mađarska policija

Vesti

Objavljen identitet uhapšenih Srba u Mađarskoj: Švercovali drogu vrednu oko dva miliona evra

Podeli vest

Nacionalni istražni biro hitne policije (KR NNI) zadao je veliki udarac srpsko-mađarskoj kriminalnoj organizaciji koja deluje u Budimpešti. Nakon višemesečnog praćenja uhapšeno je više osoba među kojima su uglavnom Srbi, čjiji je identitet policija objavila.

Kako je Informer ranije izveštavao mađarska policija, se već nekoliko godina u međunarodnoj saradnji bori protiv kriminalnih grupa balkanskog tipa koje krijumčare velike količine droge u zemlje regiona.

"Jedinica Nacionalnog istražnog biroa u Gioru istražuje međunarodnu kriminalnu organizaciju koja se bavi trgovinom drogom od leta 2023. godine. Opsežnom istragom – čije niti vode iz naše zemlje u pravcu Srbije i Crne Gore – koordinira istražni tim kreiran za slučaj pod nadzorom Glavnog tužilaštva" navedeno je u saopštenju mađarske policije u kojem dodaju: 

Foto: Mađarska policija

 

"U zajedničkoj istrazi sa stranim partnerskim vlastima, deo osumnjičenih uhapšen je u martu, a potom i početkom aprila. Naime, policija je 11. marta uz pomoć Odeljenja za podršku razmeštanju KR uhvatili Srbina P. Rankova. On je uhapšen kada je stigao do graničnog prelaza Roszke-Horgoš na putu za Srbiju. Policija je prilikom pretresa dva stana i garaže pronašla drogu. U garaži u ulici Arnias pronađena je droga vredna više od 600 miliona forinti: više od 20 litara amfetaminskog ulja i skoro 90 kg marihuane. Policija je ovom akcijom sprečila da na tržište uđe 150.000 doza droge." navedeno je u policijskom saopštenju.

 

Foto: Mađarska policija

 

Prema njihovim navodima, pošto je Srbin uhapšen, istraga u jedinici Đer je nastavljena i donela je nove rezultate i nova hapšenja. 

" U Budimpešti 7. aprila uhapšeni su jedan Mađar, Šandor J. Tamaš i dvojica Srba Boris C. i Andelić C.  Hapšenje dvojice Srba izvršile su operativne jedinice Antiterorističkog centra. Prilikom pretresa njihovih imanja, istražitelji su pronašli kilograme hašiša i kokaina, kao i mašine za štampu i foliju, digitalne vage i plastične kese. Marihuana je bila sakrivena u koferu u garaži jednog od njih. Istražitelji su od trojice muškaraca zaplenili ukupno oko 27 kg droge, čija je vrednost na crnom tržištu bila skoro 150 miliona forinti" saopštili su u Policiji. 

Foto: Printscreen You Tube

 

Policija je i Mađara i dvojicu Srba osumnjičila za trgovinu drogom. Sva trojica su trenutno u pritvoru.

Jedan od njihovih saradnika, Zoltan Breti, uspeo je da pobegne od vlasti i trenutno se nalazi na nepoznatoj lokaciji, zbog čega su za njim raspisane domaće, međunarodne i evropske poternice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija