• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. B.

20.04.2024

12:38

Poštar iz Paraćina gde god nađe, uzme plastični čep! Ima ih više od 40.000!

S. B.

Vesti

Poštar iz Paraćina gde god nađe, uzme plastični čep! Ima ih više od 40.000!

Podeli vest

Momir Stanković, poštar iz sela Busilovac nadomak Paraćina ima zanimljiv hobi.

On, naime godinama sakuplja plastične zatvarače i ako ništa drugo, makar malo utiče na zaštitu životne sredine.

-  Ovde ima sigurno oko 105 kila, ja mislim nešto više od 40.000 komada. Čepovi su uglavnom od plastičnih flaša, kisele vode, sokova, jogurta...od svega po malo. Čepove skupljam na svakom koraku, kad idem u goste, na deponijama, na ulici, gde god vidim - kaže Momir.

Pre nekoliko godina je došao na ideju da ih sklanja u stranu, a njegove navike su prvo prihvatili ukućani i porodica, a potom prijatelji i komšije u selu.

Foto: S. B.

Momir Stanković

 

Momirova želja je da se priključi nekoj od humanitarnih akcija za koje je čuo prethodnih meseci, pa je ovo svojevrsni poziv da ih preda nekoj organizaciji.

- Cilj mi je bio da prikupim to i dam u humanitarne svrhe. Čuo sam da u Novom Sadu skupljaju to, postoji neka organizacija "Čepom za osmeh". Kontaktirao sam ih i rekli su mi da im pošaljem- dodaje Momir. 

Foto: S. B.

Momir će čepove poslati u Novi Sad humanitarnoj organizaciji "Čepom za osmeh"

 

U Busilovcu i u okolnim selima najčešće ga prepoznaju kao poštara u ugovornoj Pošti 35249 Busilovac, a ovim poslom se bavi od 2007. godine. Posle višedecenijskog rada Momir naredne godine odlazi u zasluženu penziju. Bavi se i poljoprivredom, a predsednik je crkvenog odbora crkve Svetog apostola Andreja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set