• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. Ć.

23.04.2024

17:29

Gornji Milanovac dodelio nagrade povodom Dana opštine: Najviše priznanje ministarki Ireni Vujović

D. Ć.

Vesti

Gornji Milanovac dodelio nagrade povodom Dana opštine: Najviše priznanje ministarki Ireni Vujović

Podeli vest

Povodom Dana opštine Gornji Milanovac, na svečanoj sednici Skupštine opštine u velikoj sali Kluturnog centra "Mija Aleksić“, dodeljene su zlatna i srebrne medalje "Takovski ustanak“, a Zlatna medalja za izuzetnan doprinos očuvanju životne sredine dobila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

– I danas, 209 godina posle Drugog srpskog ustanka u Takovu, borba za razvoj i prosperitet države neprestano traje i neće se zaustaviti. Imajući u vidu istoriju, tokom koje se gradila Srbija, baš na ovim prostorima, izuzetna mi je čast što sam danas dobila ovo priznanje. Tokom tri i po godine, koliko sam na čelu Ministarstva zaštite životne sredine, trudila sam se da svojim timom i našim partnerima u lokalnim samoupravama pažljivo razmatramo potrebe i inicijative građana, da po prioritetima radimo na projektima koji će unaprediti život svih. Drago mi je što vidim da su projekti, koje je podržalo ministarstvu, upravo ispunili svoj zadatak i na teritoriji Gornjeg Milanovca - rekla je Vujovićeva.

- Ovo priznanje je rezultat našeg zajedničkog zalaganja za čistiji i bolji Gornji Milanovac. Uz podršku ministarstva, Milanovac je postao prva opština u Srbiji bez divljih deponija, sa novoizgrađenom kanalizacionom mrežom, po evropskim standardima - rekla je ministarka Vujović, zahvaljujući se na priznanju. 

Foto: D. Ć.

Predsednik opštine Dejan Kovačević uručio je Zlatnu medalju "Takovski ustanak" ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović

 

Predsednik opštine Dejan Kovačević rekao je u svom obraćanju "da je najveće dostignuće, koje su nam preci ostavili, bez sumnje, država Srbija".

- Gornji Milanovac ima časno mesto na mapi Srbije i mi moramo opravdati časno ime, koje su oni za nas izvojevali. Prateći predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića i Vladu, koji postižu ogromne rezultate na svim poljima, pomeraju granice mogućeg, svakodnevno unapređuju kvalitet života svakog čoveka u našoj zemlji, trudimo se da to ostvarujmo i u našoj lokalnoj samoupravi. Sa izgradnjom autoputa "Miloš Veliki" i pristupne saobraćajnice Milanovac – Takovo, koja će biti završena do oktobra ove godine, naša opština dobija novu razvojnu šansu za bolju budućnost privrede i turističkog potencijala - rekao je Kovačević. 

Srebrne medalje pripale su: Stanici Levajac, dugogodišnjoj generalnoj direktorki "Kansai Helios Srbija", Radmili Trifunović, generalnoj direktorki "Metalca a.d."; preduzeću "Kansai Helios Srbija a.d"; Rajku Kandiću, dugogodišnjem dobrovoljnom davaocu krvi i Protojerej-stavroforu, hadži Daliboru Miloševiću, parohu kameničkom.

Foto: D. Ć.

Svečana sednica opštine Gornji Milanovac

 

Među zvanicama na sednici povodom Dana opštine bili su i predstavnici Pirotskog, Moravičkog, Južno-bačkog i Jablaničkog upravnog okruga; delegacije Čačka, Kraljeva, Subotice, Vranja, Niša, Ćuprije, Lapova, Bajine Bašte, Malog Zvornika, Merošne, Odžaka, Knića, Vrnjačke Banje, Varvarina, Kučeva, Ljiga, komune Vevsn iz Norveške, Slovengradeca iz Slovenije, Plevena u Bugraskoj, Travnika, Foče i Trebinja BiH, Morfua s Kipra, Kavadaraca iz Makedonije. Svečanosi je prisustvovao i državni sekretar Zoran Antić, kao i predstavnici Voske Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set