• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

02.05.2024

14:48

Novi početak za zaboravljenog bisera? Nađ ga nekada precrtao, sada ga vraća u život!?

Starsportphoto

Partizan

Novi početak za zaboravljenog bisera? Nađ ga nekada precrtao, sada ga vraća u život!?

Podeli vest

Mnogi navijači Partizana zaboravili su da je Danilo Pantić (27) i dalje član crno-belog tabora! Nekada jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera odigrao je ove sezone samo tri meča, posle čega je pao u drugi plan kod Igora Duljaja. Pantiću ugovor sa Partizanom ističe na kraju sezone, ali bi u završnici Superlige mogao da dobije priliku!

Da to nisu samo puka nagađanja, može se zaključiti i na osnovu kadrova sa treninga crno-belih pred meč sa Vojvodinom (17.00, Arena 1 premijum) na kojima se vidi i bivši fudbaler Čelzija. Danilo Pantić je dobio šansu na startu tekuće sezone, protiv TSC-a u prvom kolu odigrao je 20 minuta, u Novom Sadu na terenu je proveo 15 minuta, a poslednji nastup u crno-belom dresu upisao je protiv Sabaha u gostima 10. avgusta prošle godine!

Kako klub nije uspeo da ga proda do kraja letnjeg prelaznog roka, tadašnji trener Igor Duljaj stavio mu je do znanja da neće biti u prvom planu, pa se Pantić najpre preselio na klupu, da bi nedugo zatim potpuno nestao sa fudbalske mape. Sada, promenom na klupi sve bi moglo da se promeni i vezni fudbaler "parnog valjka" mogao bi da zaigra u finišu sezone, kada njegovu ekipu očekuje teška borba za TSC-om za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Foto: Starsportphoto

 

Interesantno, pre devet godina upravo je čovek koji bi sada mogao da pruži šansu Pantiću da oživi karijeru, bio u sukobu sa njim! Albert Nađ je u to vreme bio sportski direktor Partizana, dok je Pantić bio deo jedne od najtalentovanijih generacija koja je prošla čuvenu omladinsku školu kluba iz Humske! Generaciju momaka rođenih 1996. godine predvodili su upravo Pantić, Andrija Živković i Nemanja Radonjić.

Foto: Starsportphoto

 

Još 2015. godine klub je bio zainteresovan da talentovanom 19-godišnjem vezisti ponudi profesionalni ugovor, međutim roditelji Pantića su to odbili uz obrazloženje da "još nije sazreo za prvi tim"!

Foto: Starsportphoto

 

Rukovodstvo kluba nije se slagalo sa tom ocenom, pa je Pantiću i njegovim roditeljima Albert Nađ poručio da ukoliko igrač ne potpiše ugovor sa klubom, neće biti u konkurenciji za prvi tim!

- Duboko verujemo da će se situacija promeniti i da će Danilo Pantić uskoro potpisati profesionalni ugovor. Ukoliko igrač i roditelji imaju životne planove koji nisu vezani za naš klub, očekujemo da ćemo na vreme biti obavešteni o tome - jasan je bio tada sportski direktor kluba.

Foto: FK Partizan

 

Sve se završilo tako što je Pantić na kraju te sezone potpisao ugovor sa londonskim Čelzijem u kojem se zadržao šest godina, ali nikada nije dobio pravu šansu. Nakon brojnih pozajmica (Vitese, Ekscelzior, Partizan, Fehervar, Čukarički) vratio se u Humsku 2021. godine.

Foto: printscreen

 

U dresu Partizana do sada je odigrao 163 utakmica i postigao je 20 golova uz 25 asistencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija