• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

01.05.2024

14:01

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Starsportphoto

Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

Svaki trener u Srbiji želi jednom da vodi Crvenu zvezdu ili Partizan i tu nema nikakve tajne. Ako ste Albert Nađ, logičan izbor je da to bude Partizan, jer je bio igrač tog kluba, pa najmlađi kapiten, a onda i trener. Dugo je bio u stručnom štabu kod Igora Duljaja, tako da je njegovo imenovanje za trenera nakon otkaza Duljaju, a u datim okolnostima nekako bilo očekivano. 

Na primeru svog kolege, može da uči da ugovor sam po sebi ništa ne znači i mnogo je potrebno da bi tu i opstao. Kao što je Informer pisao u opširnoj analizi, crno-beli su za deset godina potrošili 11 trenera, uglavnom svojih legendi i bivših igrača. Zašto bismo poverovali da Nađa čeka drugačija sudbina?

Foto: Starsportphoto

Nađ i Duljaj u zagrljaju

Ne treba zaboraviti kako je Duljaj došao u Partizan i toga je i sma bio savršeno svestan. Iz kluba je otišao Gordan Petrić i u tom momentu niko nije hteo da sdne na užarenu klubu u Humskoj. Kao poslušni vojnik i pre svega zaljubljenik u Partizan, Duljaj je sačekao poziv. Znao je da mu je čast ukazana, jer niko drugi koga su generalni direktor Miloš Vazura i ekipa pokušali da namame, nije želeo da se prihvati tog posla. Nije kukao Duljaj, nije se žalio, nije govorio da mu fali ovo ili ono, nego je zasukao rukave i krvavo radio. Nije se obazirao na kritike, a toga je uvek bilo i biće, jednostavno se oslonio na ljude kojima veruje, počevši od svog dobrog prijatelja iz Šahtjora, Darija Srne, koji mu je pomogao da sklopi igrački kadar.  

Gradio je kockicu po kockicu i na kraju sklopio lep mozaik. Kako je rastao, tako je sve hrabrije izlazio u javnost, otvoreno govoreći o svim probleimam sa kojima se klub suočava. Nije se to dopalo upravi i došlo je do prećutnog raskola između dve strane. Javno je i dalje sve bilo uglađeno, pa je tako baš za Informer Vazura nedavno rekao da klub sprema Duljaju novi ugovor. Dan pre nego što će se rastati, i sam Duljaj je na konferenciji rekao da mu je Vazura potvrdio da ima podršku i da ne traže novog trenera. Za to vreme su mu spremali svilen gajtan. 

Foto: Starsportphoto

 

Istim stopama kojim je išao Duljaj i dogurao mnogo dalje nego što je iko verovao, na trenersku poziciju stigao je i Albert Nađ. Situacija je slična kao kad je odlazio Petrić. Opet niko ne želi da uđe u Humsku. Mnogima se ne dopada atmosfera u klubu i oko kluba. Sve zajedno, otvorilo je vrata Nađu. I samo delimično od rezultata zavisi koliko će se tu zadržati. Jer uz pobede, važno je da bude na istoj strani sa rukovodstvom, ne govori kad mu nešto smeta, pravi se da vidi kad nešto ne funkcioniše i što bi on lepo rekao - stisne ruku protivniku kad god izgubi, ne ulazeći u razloge.

Do kraja sezone ostalo je pet kola. Lepo je rekao Nađ da ako ne bude pobeđivao - neće biti trener. I to je sudbina svih trenera. Ono što nije rekao, a što se pdorazumeva - i ako bude pobeđivao, nema garancije da će biti trenener. Zapravo, do kraja ove sezone hoće sigurno, a za dalje ne postoje garancije. 

 

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31