• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.05.2024

20:03

Zapad bi da nametne Rusiji balskanski scenario iz devedesetih! Putin silovito probija front prema Harkovu! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Zapad bi da nametne Rusiji balskanski scenario iz devedesetih! Putin silovito probija front prema Harkovu! (VIDEO)

Podeli vest

O tome kakva atmosfera vlada u Rusiji među njenim stanovnicima u emisiji "Rat uživo" govorio je profesor doktor Sergej Boljević, profesor Sečenovskog fakulteta u Moskvi. U emisiju se uživo javio i novinar i ratni reporter Danijel Simić koji je komentarisao trenutna dešavanja na ukrajinskom frontu.

Prof. dr Sergej Boljević, profesor Sečenovskog fakulteta u Moskvi rekao je da čitava politika u Rusiji ima kredibilitet i da je narod podržao specijalnu vojnu operaciju.

Foto: Zoran Sinko

Sergej Boljević

-Ne sme se dozvoliti, kao što je bilo u SSSR, da se dozvoli krah. Došlo je do promena zato da bi se ova vojna operacija uspešno privela kraju. Ono što je bilo devedesetih godina bilo je strašno. Bio je banditizam, kriminal, bande rukovode. Dolaskom predsednika Putina počli su da se finansiraju različiti pravci. Oružje se devedesetih godina uništavalo da bi se pokazalo Zapadu da Rusija neće da ratuje. Ovi događaji u Ukrajini katalizirali su čitavu situaciju. Svi koji nisu odobrili specijalnu vojnu operaciju napustili su zemlju. Ko je ostao, mogao je da se deli u dve grupe: oni koji aktivno podržavaju Putina i oni koji ćute i ne žale se i nisu ni za ni protiv. Sada kada bi se završila vojna operacija, narod bi bio protiv jer bi se postavilo pitanje zašto su toliki ljudi poginuli. Rusija ne može da izgubi- rekao je Boljević.

On je rekao da Rusija ima mnogo dobrovoljaca.

-Oni dobijaju pare, ali idu više radi toga da bi branili zemlju. Napadi sa strane Zapada ujedinjuju narod. Niko se tu ne žali. Jedna je bila mobilizacija kada je trebala da bude, ali ne razmatra se da će doći do nove mobilizacije. Najopasnije što može da bude je da Zapad počne da ubacuje svoje vojnike. Onda postoji velika verovatnoća da će te zemlje biti gađane iz Rusije. Istorija pokazuje da se ne može pobediti Rusija. Oni su daleko otišli napred u naoružanju- naveo je Boljevič.

On je objasnio da time što je Rusija izolovana iz Evrope, ne znači da je zaista izolovana.

-Čitav stari svet gleda na Rusiju u nadi da će pokazati da ovaj svet ne može biti unipolaran već polipolaran, da svaka država ima svoj suverenitet koji se uvažava. Nacizam koji je bio do 1945. koji smo pobedili izgleda nije bio uništen do kraja i klice počinju ponovo da rastu. Nemačka zabranjuje da se nose ruske zastave- naveo je Boljevič.

Novinar i ratni reporter Danijel Simić komentarisao je aktuelne događaje na ukrajinskom frontu.

Foto: Informer printscreen

Danijel Simić

-Sigurno da ovih poslednjih dana nema ništa značajnije od provale granice. To je jedan od najznačajnijih pravaca u svetu. Nije došlo do potpunog uzimanja grada. Lipci nisu zauzeti. Borbe se vode unutar samog grada i predaja je samo pitanje vremena. Ako bi Rusi uzeli selo Zibino, nakon toga bi išli na Beli Bunar koji je glavni logistički centar Ukrajine. Ruske snage vrše napade i kreću se sa uzvišenja i na taj način pokušavaju da preseku linije snabdevanja oružanih snaga. Interesantno je naglasiti da je komanda u Kijevu očekivala da će ruske snage uskoro udariti i na grad Sumi. Putin se oglasio i rekao da trenutno nemaju planove za zauzimanje Harkova. Nema daljih teritorijalnih pretenzija ka Ukrajini- rekao je Simić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Na sednici u Loznici ni reči o projektu "Jadar"! Marinikina poslanica koja je prodala zemlju Rio Tintu urlala na zasedanju, opozicionari je smirivali
Politika

Na sednici u Loznici ni reči o projektu "Jadar"! Marinikina poslanica koja je prodala zemlju Rio Tintu urlala na zasedanju, opozicionari je smirivali

Sednica Skupštine grada Loznice koja je održana u četvrtak, 25. jula i trajala je od 10 do 19 časova, protekla je u demokratskoj atmosferi, u sladu sa predloženim dnevnim redom, uprkos prisustvu manje grupe ljudi, predstavnika Udruženja „Ne damo Jadar“ koji su se okupili ispred zgrade Gradske uprave kako bi sprečili „usvajanje Prostornog plana područja posebne namene“, tačke koja dnevnim redom na zasedanju lokalnog parlamenta nije bila ni predviđena.

26.07.2024

20:51

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija