• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

20.04.2024

08:35

Potresna pesma sestre mladića ubijenog u Duboni! "Reci mi kako izgleda leteti bez krila"

Jovica Nikolić/Privatna arhiva

Vesti

Potresna pesma sestre mladića ubijenog u Duboni! "Reci mi kako izgleda leteti bez krila"

Podeli vest

Suzana Ranković, rođena sestra Dalibora Todorovića koji je ubijen stravičnom majskom masakru u Duboni, objavila je na društvenim mrežama potresnu pesmu posvećenu ubijenom bratu.

Neutešna sestra na svom Fejsbuku postavila je fotografiju ubijenog brata Dalibora i pesmu koju je posvetila njemu i koja nikoga ne može da ostavi ravdnodušnim.

Sedim na mestu gde mirno spavaš,

u srcu osećam tugu najveću.

drhtavim glasom tiho ti govorim

dok vetar gasi, upaljenu sveću.

Ako me čuješ, učini mi jedno

u san mi dođi ove hladne noći

 

 

reci kako izgleda leteti i bez krila,

kako izgleda kroz oblake proći.

Da li si tamo daleko sam

da li je toplo, ill ipak zima

igraš li, pevaš ili mirno sediš

dal uopste života tamo ima.

Ima li bola, patnje i suza

ili je lepo veselo i srećno,

umiru li tamo ljudi

il njihove duše opstaju večno..


Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je 18. oktobra optužnicu protiv Uroša Blažića koji je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona, pucajući iz "kalašnjikova" i pištolja ubio devetoro ljudi, ranio 12 i pokušao da ubije još 20 osoba. 

Foto: Zoran Sinko

Uroš Blažić je započeo svoj krvavi pir u parku u Malom Orašju

 

Kako smo već pisali kobne noći Uroš Blažić naoružan do zuba seo je u svoj "mercedes" i odvezao se do centra sela Malo Orašja, ali tu nije zatekao nikoga, pa je krenuo prema Duboni i na izlazu iz Malog Orašja u parku kod fudbalskog terena video grupu mladih. Ubica je zaustavio automobil izašao i kao Rambo stao i viknuo je: "Lezite dole, pobiću vas!" Neko ga je od okupljenih, misleći da se šali,pozvao na pivo, a on je rekao: "A je l' tako?!", okrenuo, uzeo iz automobila automatsku pulšku i zapucao.

Na ovom mestu Blažić je ubio Nemanju Stevanovića, Lazara Milovanovića, Marka Mitrovića, Aleksandra Milovanovića i Nikolu Milića, a teško ranjeni Petar Mitrović je preminuo u bolnici.

Krvavi pohod je nastavio u Duboni gde je prov zapucao na grupu ljudi koji su popravljali kapiju na dvorištu, da bi samo nekoliko stotina metara dalje ubio Dalibora Todorovića, Kristinu i Milana Panića.

Foto: Informer

Blažić je uhapšen na imanju svog ujaka u Kragujevcu

 

Nakon zločina dao se u bekstvo, tokom koga je ukrao automobil, oteo taksistu i njegovu mušteriju da bi sledećeg dana bio uhapšen na imanju svog ujaka u okolini Kragujevca. Dok su ga privodili Uroš je plakao i molio policajce da ga ne tuku.

Kako je u vreme zločina imao 20 godina po Krivičnom zakoniku njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Pored njega za zločin u Malom Orašju i Duboni uhapšeni su i njegov otac Radiša Blažič, kao i ujak i brat od ujaka.

Suđenje svirepom ubice počinje 23. maja u Višem sudu u Smederevu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija