• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

02.05.2024

21:40

Sve je otišlo predaleko! Ukrajina Evropu vuče u ambis?! Sijarto: Klonićemo se natovskog ludila

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

Sve je otišlo predaleko! Ukrajina Evropu vuče u ambis?! Sijarto: Klonićemo se natovskog ludila

Podeli vest

Budimpešta će se narednih nedelja boriti da se kloni tog ludila, od snabdevanja oružjem, obuke ukrajinske vojske pa sve do prikupljanja tih 100 milijardi dolara za rat, poručio je šef mađarske diplomatije

NATO članice dobile su danas od generalnog sekretara Jensa Stoltenberga predlog da se prikupi novi fond od 100 milijardi dolara za Ukrajinu tokom pet godina, a Mađarska će se boriti da ne učestvuje u tom ludilu, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

- NATO sada želi da 'upumpa' novih 100 milijardi dolara u taj rat. Odgovarajući predlog generalnog sekretara Alijanse dostavljen je zemljama članicama na prvo čitanje - kazao je Sijarto u video poruci objavljenoj na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će novi fond biti raspoređen na pet godina, a to znači da NATO računa na produženje rata za još pet godina.

"Mi znamo kakve rizike to nosi. Budimpešta će se narednih nedelja, tokom pregovora, boriti da se kloni tog ludila, od snabdevanja oružjem, obuke ukrajinske vojske pa sve do prikupljanja tih 100 milijardi dolara za rat", dodao je šef mađarske diplomatije.

Sijarto je dodao da sa takvim planovima, kao i odlukom o stvaranju misije za koordinaciju obuke ukrajinske vojske i slanja oružja u Kijev, NATO prelazi sopstvene crvene linije.

On je ranije izjavio da je zapadne političare u protekle dve godine uhvatilo ludilo do te mere da pričaju o slanju trupa u Ukrajinu i nuklearnom ratu.

"Zapadnoevropsko vojno ludilo je ušlo u novu dimenziju i pretvorilo se u neku vrstu opsesije nuklearnim ratom", kazao je Sijarto i podsetio na izjavu predsednika Francuske o mogućem slanju trupa NATO-a u Ukrajinu i predsednika Poljske o mogućnosti nuklearnog rata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

Vesti

Hladan tuš za Prištinu, Kurti na aparatima! Francuska, Nemačka i Italija uputile pismo: Niste ispunili uslove za članstvo u Savet Evrope, nema napretka ka ZSO!
Politika

Hladan tuš za Prištinu, Kurti na aparatima! Francuska, Nemačka i Italija uputile pismo: Niste ispunili uslove za članstvo u Savet Evrope, nema napretka ka ZSO!

Francuska, Nemačka i Italija uputile su pismo premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju u kojem su mu saopštile da Priština nije ispunila uslove međunarodne zajednice za članstvo u Savetu Evrope, pošto ''nije napravljen nijedan korak ka formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO)'', i pozvale vladu u Prištini da razmotri slanje nacrta statuta ZSO tzv. ustavnom sudu Kosova.

17.05.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija