• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.05.2024

22:29

Evo zašto je pokrenuto pitanje Srebrenice! Svet oko nas želi da nas satre? (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Evo zašto je pokrenuto pitanje Srebrenice! Svet oko nas želi da nas satre? (VIDEO)

Podeli vest

Usvajanje rezolucije u Srebrenici izazvalo bi unutrašnje sukobe. Za nas je potpuno neprihvatljivo pokretanje takve rezolucije koja za cilj ima ukidanje Republike Srpske. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović i ministar bez portfelja Đorđe Milićević.

Novinarka Olivera Miletović rekla je da je za ovaj svet prikladan citat indijskog pesnika Rabindranata Tagore koji je još u 20. veku rekao da mi živimo u ljudožderskoj civilizaciji gde veliki određuju pravila malima.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Olivera Miletović

-I današnji datum je inspirativan, a to je veliki četvrtak. To je dan kada je sin Božji poslednji put bio na slobodi. Ta priča o izdaji i priča o žrtvi kako u Novom zavetu, tako i u našoj istoriji vrlo je aktuelna. Svakako da je Rezolucija o Srebrenici samo jedan dokaz da svet oko nas želi da nas satre. Amerikanci otvoreno pominju ukidanje Republike Srpske. Moramo da shvatimo da je to njihova politika prema nama čitav 20. vek. Mi smo narod dugog trajanja, ali smo do neverovatnosti naivini i nama se greške ponavljaju. Mi našim partnerima nazivamo one koji su nas uništavali čitav 25. vek. Srebrenica se kao genocid spominje krajem 1997, a svoju afirmaciju doživljava 1998. Kada su napali Siriju, rekli su da je napadaju da se ne bi ponovila Srebrenica. Mama i tata čitave priče o tome da su Srbi učinili genocid je Zapad. Mi moramo stvari staviti u društveno-istorijski kontekst. Zakasnili smo! Francuski parlament je doneo odluku da nije bilo genocidne namere. I holandski parlament je to doneo i tako je pala holandska vlada. Pomirenja nema bez istine. Mi prvo moramo doći do istine- rekla je Olivera Miletović.

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević komentarisao je potencijalno sramno donošenje Rezolucije o Srebrenici.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Đorđe Milićević

-Predsednik je bio potpuno jasan pre nekoliko dana kada je govorio o svim ključnim temama. On je govorio i o SE i o Srebrenici. Maliciozni su govorili da je Aleksandar Vučić slab. Danas je vidljivo da je predsednik imao sve informacije i govorio je istinu. Rezoluciji su prethodile dve stvari: Parlamentarna skupština NATO-a kada su tzv. Kosova prihvatili kao pridruženog člana. Nakon toga dolazi SE. Kao što je i predsednik rekao, najpre ne postoji saglasnost unutar BiH o pitanju Srebrenice. Vi znate da predsedništvo vodi spoljnu politiku. Mogu odluku doneti dva člana ukoliko se iscrpu sve mogućnosti da se postigne koncenzus. Ovo će biti prvi put u istoriji rezolucija na dnevnom redu, a da nema saglasnosti svih naroda. Kad je reč o rezoluciji vezano za Ruandu, bila je neophodna saglasnost afričkog kontinenta. Toga sada nema. Ima li u UN bilo koji akt koji govori o genocidu koji su Nemci počinili za vreme Drugog svetskog rata? Nema ni jednog! Srbija je mala država, ali država koja je u svim ovim političkim previranjima uspela da sačuva svoju samostalnost. Mi želimo da sarađujemo i sa istokom i sa zapadom. Naša religija kaže: mir, tolerancija, ljubav! Tako iskreno činimo i radimo i tako čini i radi i predsednik države- rekao je Miletić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

Vesti

Hladan tuš za Prištinu, Kurti na aparatima! Francuska, Nemačka i Italija uputile pismo: Niste ispunili uslove za članstvo u Savet Evrope, nema napretka ka ZSO!
Politika

Hladan tuš za Prištinu, Kurti na aparatima! Francuska, Nemačka i Italija uputile pismo: Niste ispunili uslove za članstvo u Savet Evrope, nema napretka ka ZSO!

Francuska, Nemačka i Italija uputile su pismo premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju u kojem su mu saopštile da Priština nije ispunila uslove međunarodne zajednice za članstvo u Savetu Evrope, pošto ''nije napravljen nijedan korak ka formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO)'', i pozvale vladu u Prištini da razmotri slanje nacrta statuta ZSO tzv. ustavnom sudu Kosova.

17.05.2024

10:51

Hronika

Sport

Planeta

Rusi upozoravaju, Fico je samo početak, u opasnosti su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad!
Nimalo naivno

Rusi upozoravaju, Fico je samo početak, u opasnosti su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad!

Ruski političari i zvaničnici sugerišu da bi ukrajinske obaveštajne službe, uz ključnu podršku Zapada, mogle da stoje iza atentata na slovačkog premijera Roberta Fica. Oni upozoravaju kako je malo verovatno da će ovo biti poslednji slučaj ove vrste i da su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad verovatna meta - nebitno na kojoj poziciji se nalazili!

17.05.2024

08:34

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija