• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.04.2024

16:47

Igrec o napadima na Srbe na KiM: Srpski narod je na meti genocidnih planova!

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Igrec o napadima na Srbe na KiM: Srpski narod je na meti genocidnih planova!

Podeli vest

Pucnji na srpsku decu, fizičko nasilje nad Srbima, uskraćivanje osnovnih životnih namirnica i socijalne pomoći za srpske porodice, konfiskacija lekova za srpske pacijente i svakodnevni nasrtaji na srpsku imovinu postali su stalnica Кurtijeve politike prema srpskoj zajednici na КiM.

Ovo poručuje Danijel Igrec, član Predsedništva Zavetnika, nakon što je grupa Šiptara prekjuče napala, pretukla i opljačkala dvadesetogodišnjeg Petra Kostića iz Severne Mitrovice.

Šiptari su ga pretukli, oteli mu novac i skinuli zlatani lanac sa vrata. Nemili događaj snimljen je sigurnosnim kamerama.

Igrec je istakao da uzurpatorski režim u Prištini sprovodi politiku sa elementima genocida. 

- O tome je i na sednici Saveta bezbednosti govorio predsednik Vučić koji je svetsku javnost detaljno upoznao sa razmerama humanitarne katastrofe i progona, kojima je izložen srpski narod u pokrajini.

Dobro je što je Srbija tom prilikom istupila sa jasnim porukama i politiku uzurpatorskog režima u Prištini nazvala onim što ona zaista jeste - zločin protiv čovečnosti. Smatram veoma značajnim što je predsednik države upotrebio ovako jasne i nedvosmislene pravne kvalifikacije, jer one direktno opovrgavaju laži svih onih koji brane ulazak Кosova u Savet Evrope, govoreći da se tamo poštuju demokratski standardi i vladavina prava. 

Beograd je sa najznačajnije međunarodne adrese poslao jasnu poruku da je tzv. Republika Кosovo otpadnička teritorija, kojoj se danas otvaraju vrata najveće evropske organizacije, iako separatističke institucije nad Srbima sprovode politiku sa elementima genocida. 

Iznošenje ovako jasnog stava države je utoliko značajnije u trenucima kada se Srbija suočava sa agresivnom kampanjom vodećih zemalja NATO-a, koje hoće u UN Republiku Srpsku da proglase genocidnom, a srpski narod direktno stigmatizuju kao genocidnu naciju. U takvim okolnostima je važno skrenuti pažnju svetske zajednice na plan Zapada da lažnom interpretacijom događaja u Srebrenici ponovo ispiše istoriju, u kojoj bi zločini i genocid nad Srbima bili trajno zabranjena tema. Zato pozdravljam postojeće napore državnog rukovodstva i pozivam ih da nastave da kroz argumente i činjenice ukazuju na to da je upravo srpski narod, čija država nikada u istoriji nije imala genocidne namere prema bilo kom narodu, bio žrtva najstravičnijeg genocida u 20. veku, i koji se i danas nalazi na meti genocidnih planova određenih struktura u regionu - objasnio je Igrec. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija