• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.04.2024

16:34

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Podeli vest

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

Kako se navodi, Petar je pukom srećom uspeo da zadobije samo lakše telesne povrede, ali je činjenica da će ovaj događaj ostaviti užasan trag u njegovom sećanju. 

Ističe se da se, dok se ovakvo tzv. Kosovo, sa ovakvim režimom, proglašava demokratskim i na svaki način gura u Savet Evrope na terenu se sprovodi institucionalno nasilje i teror nad preostalim Srbima.

''Tako se svakoga dana napadaju Srbi, njihova imovina kao i imovina Srpske pravoslavne crkve. Od dolaska na vlast režima Aljbina Kurtija, nema dana bez etnički motivisanog napada na Srbe", zaključuje se u saopštenju.

Zbog toga Srpska lista poziva Euleks da se preko svojih uposlenika direktno uključe u ovaj slučaj i javnosti predstave izveštaj u najskorije vreme, pošto srpski narod nema nikakvo poverenje u Kurtijeve policijske jedinice koje su prisutne na terenu i koje nisu rasvetlile nijedan zločin.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija