• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2024

16:09

Predsednik Vučić iz Davosa otkrio: Razgovarao sam sa ljudima iz Rio Tinta, Srbija se suočava sa potencijalnom tužbom!

Printscreen/TV Pink

Politika

Predsednik Vučić iz Davosa otkrio: Razgovarao sam sa ljudima iz Rio Tinta, Srbija se suočava sa potencijalnom tužbom!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Davosu da je imao težak razgovor sa predstavnicima Rio Tinta i da se naša zemlja suočava sa pitanjem da li će ta kompanija podneti protiv nas tužbu ili ne, ali i sa pitanjem da li ćemo prihvatiti celokupnu agendu rasta ili ne.

- Razgovarao sam sa ljudima iz Rio Tinta i gledao, u skladu sa onim što se dešava - demonstracije su svuda u svetu, i pričao sa njima o brojevima. Oni znaju za odluku naše vlade. Mi se suočavamo hoće li oni ili neće da podnose tužbu - rekao je Vučić novinarima. 

Kaže da je njegova pozicija kao predsednika nešto drugačija, kao nekog ko ima autoritet, jer je dobio veliko poverenje naroda i da nikada nije krio šta misli o Rio Tintu.

- Želim da razgovaram i sa Anom Brnabić i drugima, imali smo težak razgovor i rekao sam da moraju da ponude najčistije rešenje kojim naš narod mora da bude zadovoljan - najviše standarde u svetu za prirodu i ljude koji će da rade. I pitao sam prvi put kolika će biti plata zaposlenih. Najniža neto plata bi bila 1.000 evra na zapadu Srbije, a tek ostali uticaji... Nivo investicija u pet godina bio bi svake godine na 20 odsto ukupnog nivoa stranih direktnih investicija. Zamislite samo kako bi to ojačalo Srbiju - naglasio je Vučić.

Rekao je da je pitanje za budućnost da li ćemo moći da se dogovorimo ili ne, ali da je važno da ih mi saslušamo.

- I idemo pred narod i otvoreno razgovaramo o svemu, ne a priori. Da pitamo mogu li naši ljudi da budu sigurni, da li mogu da budu čiste naše planine i reke, ali  to nije posao za danas ili sutra ili prekosutra, već za sledeću vladu. O tome sam morao da razgovaram i molio sam ih da ne preduzimaju mere zaštite svojih interesa - rekao je Vučić. 

Naglasio je da je to i pitanje hoćemo li prihvatili ili ne, celokupnu agendu rasta naše zemlje.
Vučić je dodao da je Rio Tinto bio prisutan u Srbiji odlukom nekih drugih vlada od 2004. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija