• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.08.2023

14:19

Vučević sa predsednikom Egipta:  Hvala Kairu na doslednosti po pitanju KiM!

Ata images

Politika

Vučević sa predsednikom Egipta: Hvala Kairu na doslednosti po pitanju KiM!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević sastao se danas u Kairu sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem, s kojim je razgovarao o jačanju saradnje između dve zemlje i preneo zahvalnost Srbije zbog doslednosti i nepromenjenog stava Egipta po pitanju Kosova i Metohije.

''Politički odnosi dve zemlje, naglasio je Vučević, tradicionalno su dobri, prijateljski i partnerski i vezuju ih istorijske veze duge više od 115 godina, zbog čega je namera Srbije da se oni očuvaju i konstantno unapređuju'', saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Foto: informer.rs

 


Vučević je tom prilikom preneo predsedniku el Sisiju pozdrave predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, i istakao da su izrazito prijateljski odnosi predsednika Vučića i el Sisija doprineli jačanju i razvoju sveukupne saradnje između dve zemlje, a posebno u domenu odbrane.

Politički odnosi dve zemlje, naglasio je ministar su tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski, i vezuju ih istorijske veze duge više od 115 godina, zbog čega je namera Srbije da se oni očuvaju i konstantno unapređuju.

Takođe je preneo zahvalnost na doslednosti i nepromenjenom stavu kada je reč o poziciji Egipta po pitanju Kosova i Metohije.

El Sisi, tokom današnjeg susreta, osvrnuo se na prošlogodišnju posetu Beogradu, tokom koje mu je domaćin bio predsednik Vučić i izrazio zadovoljstvo, jer je rezultirala unapređenjem odnosa Srbije i Egipta u oblastima od obostranog interesa.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija