• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.04.2023

11:24

...ISTO TAKO JE I KAD DRUGE NAZIVAŠ GLUPIMA, A U STVARI SI SAM GLUP! Tabloid Danas se javno izvinio preminulom srpskom književniku!

printscreen

Politika

...ISTO TAKO JE I KAD DRUGE NAZIVAŠ GLUPIMA, A U STVARI SI SAM GLUP! Tabloid Danas se javno izvinio preminulom srpskom književniku!

Podeli vest

Glodur niskotiražnog tabloida Danas, Dragoljub Draža Petrović, često u svom štampanom uratku vređa one koji mu nisu po volji, nazivajući ih glupima, nesvestan da mnogo češće sam ispadne (pravilnije je ostane) glup


Na sedmoj strani štampanog izdanja Danasa, od četvrtka, 20. aprila, Petrović u svojoj kolumni, u kojoj otvoreno pokušava da uvredi premijerku Anu Brnabić, citira legendarnog srpskog glumca Zorana Radmilovića, koji je nekad davno rekao: "Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto tako je i kad si glup".

Već u sledećoj rečenici glodur Danasa pokušava da poentira, potpuno nesvestan da će zapravo poentirati tek na 12. strani svojih novina.

I zato Petrović parafrazira Radmilovićevu rečenicu, pa kaže: "Kad si Ana Brnabić, ti ne znaš da si Ana Brnabić i nije ti teško. Teško je drugima. Isto tako je i kad si glup".

I onda "poenter" (nije reč o engleskoj rasi pasa, već o nekome ko misli da je poentirao), na već pomenutoj 12. strani svojih novina, objavljuje ispravku zbog pogrešno potpisanog aforizma.

Draža, odnosno njegov Danas, objašnjava kako je ispod aforizma, nenamernom greškom,umesto pravog autora potpisan čuveni srpski književnik, scenarista i aforističar, pokojni Milovan Vitezović. 

I već u sledećoj rečenici ispravke, Petrović poentira - javno se izvinjava pravom autoru aforizma, ali i preminulom Vitezoviću. Verovatno u nadi da će neko ko je pročitao ispravku, čim okolnosti to dozvole, lično preneti izvinjenje Vitezoviću, tamo gde pravednici počivaju.

Foto: printscreen

I Sad se prosto nameće potreba da reči legendarnog Zorana Radmilovića opet budu parafrazirane: "Kad si Draža Petrović, ti ne znaš da si Draža Petrović i nije ti teško. Teško je tvojim čitaocima. Isto je i kad si glup".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
satyricon

pre 1 godinu

Satire Draža ove Vučićeve dupelisce i beskičmenjake, pa se jadni jedu k'o mesec ??

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17