• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.11.2021

13:04

Nećemo zaboraviti svoje pretke! Srpska istorija je tragična, ali je to istorija borbe za slobodu!

Politika

Nećemo zaboraviti svoje pretke! Srpska istorija je tragična, ali je to istorija borbe za slobodu!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija nikada neće zaboraviti svoje pretke i da će slobodarska tradicija srpskog naroda opredeljivati našu državnu politiku, dok god Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić, saopštio je MUP


Ministar Vulin je istakao, na međunarodnom formu "Sećanje na pobednike" u Ruskom domu u Beogradu, da je revizija istorije nedopustiva, te da i Srbija i Rusija mogu biti ponosne na svoju istoriju, kao i da su i jedna i druga zemlja uvek bile na "onoj boljoj, lepšoj, čestitijoj strani sveta, među zemljama pobednicama".


"Predsednik Aleksandar Vučić čvrsto stoji na poziciji da revizija istorije nije moguća i da je opasna. Onaj ko dozvoli reviziju istorije dočekaće da mu se istorija ponovi. Srpska istorija je tragična, ali je to istorija borbe za slobodu", rekao je Vulin.

Kako je naglasio Srbija ne zaboravlja svoje pretke, sistem vrednosti na osnovu kojih su pobedili i po kojima su živeli, ali ni da su bili na pravoj strani sveta, nikada na pogrešnoj.

Vulin je ukazao da ovo nije samo sećanje na naše pobedničke pretke u Drugom svetskom ratu, već i na naše pobednike iz Prvog svetskog rata.

Foto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima revizija istorije se ne svodi samo na Drugi svetski rat, već se vodi i u vezi sa Prvim.

"Revizija rezultata Drugog svetskog rata je završena ubijanjem dve sile pobednice Jugoslavije i Sovjetskog saveza i ujedinjavanjem poražene sile Nemačke. Zato danas, kada slušamo da je u redu da se Nemci ujedine, a da Srbi nipošto ne smeju da se ujedine i da srpski svet nikada ne sme da postoji, onda moramo da se setimo suštinske istine da nismo svi isti", naveo je Vulin.

On je kazao i da ćemo, ukoliko zaboravimo zločine austrougarskog i nemačkog okupatora, dopustiti laž da smo svi isti, da su streljani đaci u Kragujevcu isto što i vojnici Vermahta koji su ih ubijali.

"Ne možemo da prihvatimo glupost koja se danas ponavlja u čitavoj Evropi da su zapravo svi bili nevine žrtve velikih ratova. Nisu i nije istina i nikada nećemo biti svi isti i ne možemo da budemo svi isti. Narodi čiji preci nisu svoje sinove stavili na stranu pobednika neka se ljute na svoje pretke, ali neka nas ostave da budemo ponosni na naše pretke, jer su nas odveli na pravu stranu sveta", zaključio je Vulin.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Da Srbija hoće da se silom vrati na sever Kosova, ne bi joj trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci
Politika

Da Srbija hoće da se silom vrati na sever Kosova, ne bi joj trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci

Kada kod Šiptara progovori strah i nečista savest, obično lupetaju o srpskoj agresiji i ruskoj opasnosti, i počnu da kukaju kako je Vučić opasan, a Srbija velika. Ni predsednik Vučić ni ja ne spremamo i ne tražimo ruske dobrovoljce. Da Srbija hoće da se silom vrati i na sever i na jug Kosova i Metohije, ne bi joj trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci, dovoljni su Srbi rođeni na KiM

03.11.2021

09:59

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija