• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.03.2024

15:46

Nebojša Bakarec: Šta je Miloš Jovanović „zaboravio“ da napiše Patrijarhu Porfiriju?

Tanja Andric

Kolumne

Nebojša Bakarec: Šta je Miloš Jovanović „zaboravio“ da napiše Patrijarhu Porfiriju?

Podeli vest

Francuski državljanin Miloš Jovanović je danas 27.3.2024. uputio otvoreno pismo Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Porfiriju. To pismo je ekspresnom brzinom objavljeno u medijima Jovanovićevog šefa Dragana Đilasa, i pre nego što je Patrijarh Porfirije stigao da ga pročita. Sramno pismo Miloša Francuza je samo formalno upućeno Patrijarhu, a suštinski to je pismo javnosti, koje je Jovanović dogovorio sa Đilasom, za potrebe izborne kampanje za beogradske izbore. Krajnje je skaredno da se francuski državljanin Miloš Jovanović, koji ima rezervnu domovinu, Francusku, koji je pri tome stanovnik Pariza, koga Đilasovi mediji predstavljaju kao „Beograđanina i Parižanina“, skaredno je da se takav primerak uopšte oglašava povodom KiM, i da bilo šta piše Patrijarhu srpskom.

Bezumno pismo Miloša Jovanovića pati od dve slabosti. Prva slabost su skandalozne neistine koje stoje u pismu. Druga slabost pisma Miloša Francuza je ono što je mali Miloš slučajno „zaboravio“ da napiše u svom sramnom pismu. Miloš „zaboravio“, pogođen amnezijom, da napiše bilo šta o njegovoj ličnoj odgovornosti - krivici, za stanje na KiM, i još većoj krivici njegove stranke. Miloš je sebe nepodnošljivo lako amnestirao od krivice za stanje na KiM, baš kao što su on i njegova stranka, nepodnošljivo lako amnestirali zločinca Aljbina Kurtija i 1800 albanskih terorista, ubica i silovatelja. Kad se čita pismo francuskog državljanina Miloša Jovanovića, stiče se utisak da su svi problemi na KiM, nastali od 2012. godine, a da su Srbi na KiM, cvetali u idealnim uslovima do 2012. godine.

Foto: Privatna arhiva

 

Skandalozne neistine Miloša Jovanovića

1. Miloš Jovanović, francuski državljanin, jezuitski priznaje da je njegovo pismo Patrijarhu, neumesno pa kaže: „Nelagodnost se očitava u tome što je možda neumesno napisati ono što je Vašoj Svetosti dobro poznato...“.

Da, neumesno je i skaredno pismo Miloša Jovanovića.

2. Francuski državljanin, begunac iz Srbije 1999. godine, kaže: „Nedopustive greške, neodgovorno, protivno prilikama, potrebama i zdravom razumu, neadekvatno delovanje i reagovanje svetovnih vlasti prisutno je počev od 2008. godine, a drastično izraženo od 2013. godine u vidu potpisivanja tzv. Briselskog sporazuma čiji se pogubni izraz ovaplotio u vidu prihvatanja Sporazuma o putu normalizacije odnosa Kosova i Srbije (tzv. Francusko-nemački plan) u Briselu 2023. godine i Aneksa o primeni tog Sporazuma u Ohridu“.

Čovek koji je pobegao u Francusku, kada je NATO 1999. godine napao Srbiju, najveću krivicu za stanje na KiM, bezumno prebacuje SNS-u. Đilasov štićenik Miloš Jovanović smatra da su greške SNS vlasti „drastično“ veće od grešaka vlasti DS od 2008. do 2012. godine. Svoju krivicu i krivicu svoje DSS stranke do 2008. godine, uopšte i ne pominje. Selektivna amnezija je čudo. Sve istorijske činjenice govore, da je sva šteta na i prema KiM (a da su krive vlasti Srbije), nastala isključivo do 2012. godine. Razumljivo je da Miloš Francuz abolira DS, jer je sa njima bio dve godine u koalicionoj vlasti (od 2007. do 2008.) i razumljivo je da abolira svog sadašnjeg gospodara Dragana Đilasa, koji je bio Milošev koalicioni partner, ministar, a kasnije i predsednik DS. Zanimljivo je kako mali Miloš Francuz štiti najveće državoubice, bivše vlasti DS koje su vladale od 2008. do 2012. godine. Da podsetim Miloša Jovanovića da su vlasti DS i njegove DSS, krajem 2007. i početkom 2008. godine, dovele do toga da nastane lažna država Kosovo. Upravo su ove dve stranke, uz vođstvo Zapada, pripremile teren za proglašenje nezavisnosti lažne države Kosovo. Tada je Miloš Jovanović bio na vlasti i od jula 2007. godine je bio savetnik ministra za Kosovo i Metohiju. Uz to Miloš Francuz je bio član srpske delegacije u katastrofalnom pregovaračkom procesu o budućem statusu Kosova i Metohije vođenim pod okriljem međunarodne posredničke Trojke. Još gore, Miloš Jovanović je pred proglašenje nezavisnosti lažne države Kosovo, 2008. godine, imenovan za šefa pravnog tima Vlade Republike Srbije, a u vezi KiM. Miloš Jovanović je itekako kriv za nastanak lažne države Kosovo, zbog toga što obavljajući tri državne funkcije, nije učinio baš ništa da spreči proglašenje nezavisnosti lažne države Kosovo. Kriv je i zbog toga što je aktivno podržavao, kao koalicioni partner, antidržavne postupke Borisa Tadića, Mirka Cvetkovića, Vuka Jeremića i Borka Stefanovića, koji su sa Zapadom pripremili teren za nastanak lažne države Kosovo.

Foto: Privatna arhiva

 

Miloš Jovanović, amnestira i svoju stranku DSS, za sve loše što je učinila u pogledu Kosova i Metohije, u periodu kada je bila na vlasti od 2000. do 2008. godine. Deo krivice, koji se tiče perioda 2007. do 2008. sam već naveo. Ali vratimo se na period najveće vlasti DSS, stranke Miloša Jovanovića, od 2000. do 2006. godine. Da ponovim, stranka Miloša Jovanovića je skandaloznom odlukom, amnestirala i oslobodila osuđenog teroristu Aljbina Kurtija još 1800 albanskih terorista, koji su rušili državu Srbiju, ubijali i silovali Srbe i Srpkinje. Miloš Jovanović i njegov DSS su najveći krivci za sve što zločinac Aljbin Kurti radi protiv Srba i Srbije, od 2019. godine do danas. Da Miloš Jovanović i njegova stranka DSS, nisu nezakonito oslobodili teroristu Kurtija, on danas ne bi mogao da ubija i uništava Srbe na KiM. O tome kakve sve zločine je počinilo onih 1800 terorista i ubica, koje je oslobodila stranka Miloša Jovanovića, od trenutka oslobađanja do danas, da i ne pominjem!

Naglasiću da tzv. Francusko – nemački plan uopšte nije prihvaćen!

3. Miloš Jovanović bezobrazno kaže: „Pogrom Srba, započet 2004. godine, time je zapravo neprekinut i zapravo samo izmenjen za potrebe secesionističkih ciljeva u obličje jednako plodotvorne, puzeće forme“.

Miloš Jovanović i njegova stranka DSS su bili na vlasti 17.3.2004. godine, kada su Albanci počinili pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji, ubili devetoro Srba, ranili 1000 Srba, prognali 4.000 Srba iz svojih domova, uništili 935 srpskih kuća, etnički od Srba očistili 6 gradova i 9 sela, i uništili 35 crkava i manastira SPC. Miloš Jovanović i njegova stranka DSS, nisu prstom mrdnuli da spreče pogrom Albanaca nad Srbima, već su objavili tri saopštenja. Svaka mogućnost ponavljanja pogroma nad Srbima, je zaustavljena dolaskom na vlast predsednika Vučića i SNS, 2012. godine. Proteklih 12 godina je dokaz za to. Vučić je toliko ojačao Srbiju, da Albancima više ne pada na pamet da ponove pogrom.

4. Francuski državljanin drsko pominje upitnu cifru o broju Srba koji su se iselili u poslednjih 10 godine i kaže: „Tokom poslednjih deset godina sa svetog Kosova i Metohije iselilo se oko 45 000 Srba koji, budući izloženi nasilju šiptarskih secesionista, više nisu mogli živeti u potpunoj i bezizglednoj neizvesnosti da će se njihov položaj promeniti nabolje, a gotovo sasvim nezaštićeni od sopstvene države Srbije“.

Ako je i tačna, ta brojka je neodvojiva od podatka koliko se Srba iselilo sa KiM, u periodu od 1990. do danas. Za iseljavanje Srba sa KiM, u poslednjih 10 godina, nikakvu odgovornost ne snose vlasti Srbije, već isključivo Zapad i Albanci. Miloš Francuz ne pominje činjenicu da su NATO i Albanci, 1999. godine, prinudili 200.000 Srba da se isele sa KiM.  Za to etničko čišćenje, nikakvu krivicu ne snose vlasti iz 1999. godine.

Rezultati predsednika Vučića na KiM su sto puta bolji od rezultata Miloša Jovanovića i DSS. Predsednik Vučić je tokom 12 godina uspeo da sačuva mir na KiM. Predsednik Vučić, se kao niko do sada, bori za život i slobodu svakog Srbina na KiM. Predsednik Vučić je za Srbe na KiM, učinio više nego bilo ko u istoriji. Predsednik Vučić je tokom 12 godina spasao srpski narod na KiM od pogroma, iseljavanja i siromaštva. Predsednik Vučić se izborio za to da 28 država povuče priznanje lažne države Kosovo. Danas, zahvaljujući predsedniku Vučiću, lažnu državu Kosovo ne priznaje 107 država, dok samo 83 države priznaju lažnu državu Kosovo. Predsednika Vučića podržava 95 odsto Srba sa KiM. Miloša Jovanovića na KiM, podržava manje od 1 odsto Srba.

Najogavnija je sledeća rečenica Miloša Francuza, da su Srbi: „gotovo sasvim nezaštićeni od sopstvene države Srbije“. To kaže čovek koji prstom nije mrdnuo da zaštiti Srbe na KiM, od pogroma 2004. godine, niti je kao najviši državni funkcioner, bilo šta učinio da spreči proglašenje nezavisnosti lažne države Kosovo.

Foto: Informer

 

5. U nastavku svojih halucinacija Miloš Francuz kaže: „Danas, zapravo, na Kosovu i Metohiji države Srbije gotovo da i nema. Ostala je samo Srpska Pravoslavna Crkva, ali duboko strahujemo da će, ukoliko se politika države prema pitanju Kosova i Metohije ubrzo ne promeni, ostati samo manastiri i crkve SPC, ali ne i njeni vernici“.

Sestre moje Srpkinje i braćo moja Srbi, ove reči se usuđuje da izgovori čovek, čija je stranka ćutke posmatrala pogrom nad Srbima, 2004. godine, kada su Albanci uništili  35 crkava i manastira SPC. Na vlasti u Srbiji je bila stranka Miloša Jovanovića i on tada reč nije rekao protiv pogroma nad Srbima, i protiv uništavanja svetinja SPC. Kakav licemer!

Foto: Informer

 

6. Pri kraju svog skarednog pisma Patrijarhu srpskom, Miloš Jovanović, francuski državljanin i Parižanin, napada SPC i Partijarha Porfirija i kaže: „Zato Vas, Vaša Svetosti, duboko i ponizno molimo da se glas SPC, glas Vaše Svetosti, češće, svakodnevno i glasnije čuje (...) te da se uz prizivanje mudrosti i odgovornosti odustane od politike prećutnog, puzećeg priznanja secesije Kosova i Metohije“.

Kao što vidite Miloš Francuz zamera SPC i Patrijarhu Porfiriju da se njihov glas o KiM, nedovoljno, retko i slabo čuje. Radi se o bezobalnoj laži, jer se glas SPC, Patrijarha i jereja, o KiM, čuje svakodnevno, jasno, glasno, uz činjenicu da SPC aktivno deluje na KiM, pomažući srpskom narodu i čuvajući svetinje. Sve se to pravi da ne vidi Miloš Francuz, koji po nalogu svog novog gazde, Dragana Đilas, mučki napada SPC i Patrijarha Porfirija. Sram te bilo Miloše Jovanoviću.

Foto: Informer

 

Šta je Miloš Francuz „zaboravio“ da napiše Patrijarhu?

Pogođen napadom selektivne amnezije, francuski državljanin Miloš Jovanović u pismu Patrijarhu ne pominje da su on i njegova stranka bili na vlasti od 2000. do 2008. godine, i da su itekako krivi za iseljavanje Srba sa KiM, za to što su Srbima na KiM, pomagali na kašičicu, a najviše saopštenjima. Evo taksativno, šta je sve Miloš Jovanović „zaboravio“ da napiše Patrijarhu.

- Miloš Jovanović je  „zaboravio“ da napiše Patrijarhu da je baš on, 1999. godine, sramno pobegao iz Srbije, kada je Srbiju napao zločinački NATO pakt. Miloš Jovanović je tada „junački“ pobegao u Pariz, u Francusku, baš u jednu od NATO zemalja koja nas je bombardovala. Imao je 23 godine. Živeo je tamo godinama. Dobio je francusko državljanstvo i rezervnu domovinu. Kad je opasnost prošla, „junak“ Miloš Jovanović se vratio direktno na vlast.   

- Miloš Jovanović je  „zaboravio“ da napiše Patrijarhu, da su on i njegova stranka, DSS, 2000. godine, amnestirali i oslobodili osuđenog teroristu Aljbina Kurtija i još 1800 albanskih terorista, koji su rušili državu Srbiju, ubijali i silovali Srbe i Srpkinje.

- Miloš Jovanović je  „zaboravio“ da napiše Patrijarhu da on i njegova stranka, DSS, dok su bili na vlasti 17.3.2004. godine, nisu prstom mrdnuli da spreče pogrom Albanaca nad Srbima, i uništavanje 35 crkava i manastira SPC.

- Miloš Jovanović je „zaboravio“ da pomene Patrijarhu srpskom, da je on Miloš Jovanović bio na vlasti do sredine 2008. godine, kada je bio savetnik ministra za Kosovo i Metohiju, kada je bio član srpske delegacije u katastrofalnom pregovaračkom procesu o budućem statusu Kosova i Metohije, i kada je bio šef pravnog tima Vlade Republike Srbije, a u vezi KiM.

- Miloš Jovanović je „zaboravio“ da napomene Patrijarhu, da je on Miloš Francuz kriv za nastanak lažne države Kosovo, zbog toga što obavljajući tri državne funkcije, nije učinio ništa da spreči proglašenje nezavisnosti lažne države Kosovo. Kriv je i zbog toga što je aktivno podržavao, kao koalicioni partner, antidržavne postupke Borisa Tadića, Mirka Cvetkovića, Vuka Jeremića i Borka Stefanovića, koji su sa Zapadom pripremili teren za lažnu državu Kosovo.

- Konačno, Miloš Jovanović je malkice „zaboravio“ da pomene Patrijarhu, da već decenijama poseduje francusko državljanstvo i da ima rezervnu domovinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija