• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2024

09:00

Tada je Juda izdao Hrista:  Evo šta crkva kaže o roštilju za 1. maj na Veliku sredu!

Shutterstock

Društvo

Tada je Juda izdao Hrista: Evo šta crkva kaže o roštilju za 1. maj na Veliku sredu!

Podeli vest

Ove godine prvomajski praznici padaju baš u vreme stradalne sedmice koja prethodi Vaskrsu.

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs ove godine se proslavlja 5. maja.

Prazniku uvek prethodi strasna ili stradalna nedelja, poslednja sedmica velikog Vaskršnjeg posta tokom koje crkva propisuje strogi post na vodi.

Međutim, ove godine datum Vaskrsa znači i da praznik rada 1. maj, koji u našoj zemlji mnogi obeležavaju roštiljanjem u prirodi, pada u sred strasne nedelje, tačnije na Veliku sredu.

Foto: Foto: Tanjug, Shutterstock

 

Šta o tome kaže crkva, otkriva nam otac Radoslav Savović, starešina hrama Svetih apostola Vartolomeja i Varnave u Rakovici.

- Na Veliku sredu je Juda izdao Hrista. Sticajem okolnosti i 1. maj ove godine pada u sredu. Ali, to je stvar vere. Oni koji veruju sigurno taj dan neće roštiljati, nego će nastaviti post do Vaskrsa, pa će onda slaviti praznik - ističe sveštenik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Šta rade ovi?! Rusi otkrili šta se upravo dešava u SAD! Vašington digao celu planetu na noge, razlog je neverovatan!
PANIKA

Šta rade ovi?! Rusi otkrili šta se upravo dešava u SAD! Vašington digao celu planetu na noge, razlog je neverovatan!

Predsednik Komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta Vladimir Rogov nazvao je izjave iznete u Sjedinjenim Državama o razmeštanju američkih trupa u Ukrajinu maskom kako bi se skrenula pažnja stanovništva sa unutrašnjih ekonomskih problema u zemlju i da, pod maskom zamišljene ruske pretnje vladajućem režimu, ostane na vlasti.

06.05.2024

17:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija