• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Life.ru

06.05.2024

22:14

Počelo je! Ruski padobranci likvidirali sedam plaćenika francuske legije kod Časova Jara! Pariz: To nije pouzdano!

Shutterstock, EPA Images, PngWing

Vesti

Počelo je! Ruski padobranci likvidirali sedam plaćenika francuske legije kod Časova Jara! Pariz: To nije pouzdano!

Podeli vest

Prva grupa vojnika iz Francuske Legije stranaca, koja se borila na strani Ukrajine, poginula je u sukobu sa ruskim trupama kod Časovog Jara, tvrdi ratni dopisnik Boris Rožin na svom Telegram kanalu.

- U šumariji, na južnim prilazima Časovom Jaru, u pucnjavi, padobranci su naišli na grupe plaćenika - piše vojni dopisnik.

Prema Rožinu, francuska Legija je u jednoj bici izgubila oko sedam vojnika. On je dodao da je reč o veštim i motivisanim borcima, a ne o onim plaćenicima koji su došli u Ukrajinu da zarade i, osetivši pretnju, spakovali kofere da idu kućama.

Rožin je potvrdio da su francuski plaćenici trebalo da pomognu u odbrani Slavjanska ako dođe do prodora na front. Međutim, zbog kritičnog stanja ukrajinskih oružanih snaga u Časovom Jaru, neki legionari su tamo prebačeni.

Pariz negira prebacivanje vojnog osoblja iz Francuske Legije stranaca u Ukrajinu radi učešća u neprijateljstvima na strani ukrajinskih oružanih snaga. Ministarstvo spoljnih poslova Francuske nazvalo je ovu informaciju nepouzdanom. Saopštenje se pojavilo na zvaničnoj stranici Ministarstva spoljnih poslova na društvenoj mreži Ks.

Još u aprilu se saznalo da su prvi strani plaćenici iz Francuske legije stigli u Ukrajinu da pruže pomoć ukrajinskim oružanim snagama u Slavjansku. U sastavu jedinice su stručnjaci za artiljerijsko izviđanje i inženjeri specijalizovani za izgradnju utvrđenja. Prema rečima pukovnika francuskih oružanih snaga, poslani vojnici nisu dovoljni da zaustave napredovanje ruske vojske 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zvanično je! Evo ko menja Alegrija na klupi Juventusa
Fudbal

Zvanično je! Evo ko menja Alegrija na klupi Juventusa

Fudbalski klub Juventus i italijanski strateg Masimilijano Alegri (56) rastali su se dan nakon osvajanja Kupa Italije, a u preostale dve utakmice do kraja sezone trener srpskom reprezentativcu Dušanu Vlahoviću i ekipi, biće Paolo Montero (52).

19.05.2024

11:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12