• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.05.2024

14:25

Huligan sa tribina ipak dolijao! Snajper bio u bekstvu godinu dana

Prntscreen

Vesti

Huligan sa tribina ipak dolijao! Snajper bio u bekstvu godinu dana

Podeli vest

Višestruko osuđivani kriminalac Slobodan Milutinović Snajper (40) iz Novog Sada, nekadašnji vođa navijača "Vojvodine" i telohranitelj pokojnog direktora tog kluba Radomira Butorovića, zvanog Bata Kankan, uhapšen je u Španiji posle tačno godinu dana bekstva iz kućnog pritvora.

U istoj akciji španska policija je uhapsila još deset pripadnika kriminalne grupe, mahom srpskih državljana, zbog trgovine drogom, otmica, nasilnih pljački i falsifikovanja dokumenata.

Sada je konačno otkriveno gde se krio poslednjih godinu dana, iako se spekulisalo da je možda našao utočište u Hrvatskoj ili BiH.

Milutinović iza sebe ima poduži krivični dosije, u koji je upisan sa samo 18 godina. Povezivao se sa kriminalom, reketiranjem i nasilničkim ponašanjem... Čak tri puta za dlaku je izbegao smrt, nakon što mu je postavljanjen eksploziv pod vozila.

Sudilo mu se da je 3. juna 2018. na stadionu "Medžik" u Veterniku, na turniru u malom fudbalu, sa još nekolicinom "saradnika" učestvovao u prbijanju Bogdana Momčilovića iz Veternika.

Zbog konstantnog navijačkog nasilja i dovođenja u vezu sa premlaćivanjem Nikole Ć. (22), u februaru 2021. u klupskim prostorijama stadiona FK Vojvodina, Osnovni sud u Novom Sadu mu je izrekao zabranu pristupa stadionu "Karađorđe". 

U septembru 2021. optužen je za brutalno prebijanje devojke U. O., sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi. Prvostepenom presudom zbog tog slučaja je osuđen na dve i po godine zatvora.

Zbrisao sa nanogicom

Do upućivanja na izvršenje kazne poslat je u kućni pritvor, uz elektronski nadzor (nanogicu), iz kojeg je pobegao 5. maja prošle godine i od tada mu se izgubio svaki trag.

Za njega, inače, godinama unazad važi da je strah i trepet u Novom Sadu. Važio je i za neformalnog menadžera pojedinih fudbalera lokalnih klubova od kojih je, navodno, prilikom transfera uzimao određeni deo. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12